Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Amadieu Vinsobres Les Piallats 2010

Vad tyckte du?

Pierre Amadieu Vinsobres Les Piallats 2010

Frankrike, Château Grillet, 750 ml, 14,5%

2008 skrev Amadieu kontrakt med odlare i Vinsobres, och varje år får Pierre tillgång till druvor från Piallats, vars milda, väldränerad kalk & sandsluttning rakt söderut mot staden ger koncentrerade och fina druvor. Vinet är gjort av lika delar Syrah och Grenache. Vinet är gjort med samma omsorg s ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Det här är urtypen av klassisk Vinsorbes, välgjort och välsmakande. Ett riktigt referensvin! Tasting note Mycket mörk, intensiv doft med mogen frukt, mindre kryddig än de flesta från Vinsorbes. Smaken är kraftfull, men i fin balans med en livlig fräschör.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet & maten

Rhônemat? Framför allt till smakrika, gärna lite rustika kött- och vilträtter. Tack vare den mjuka strävheten och fint sötsyrliga frukten är detta vin en utmärkt druvsort till det klassiskt svenska viltköket där gräddsåser, svamp, rotfrukter, rårörda lingon och geléer trängs om vartannat på tallriken. Det här vinet tål att lagras i 4-5 år till och vinner på att serveras i ett glas med stor kupa. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinet

2008 skrev Amadieu kontrakt med odlare i Vinsobres, och varje år får Pierre tillgång till druvor från Piallats, vars milda, väldränerad kalk & sandsluttning rakt söderut mot staden ger koncentrerade och fina druvor. Vinet är gjort av lika delar Syrah och Grenache. Vinet är gjort med samma omsorg som Pierre bästa viner. Vissa jäsa och lagra i ståltank, men resten genomgår full malolaktisk jäsning i små ekfat som har använts ett år till vinet Grand Romane. Varje år görs ca. 12.000 flaskor av detta fantastiska vin.

LAGRINGSHORISONT 2013-2018, samtidigt som vinet erbjuder oerhörd glädje i sin ungdom kommer detta vin utan tvekan att utvecklas till ett imponerande vin med några år i källaren.

Producenten

Pierre Amadieu är den mest kända producenten i Gigondas, granne till Châteauneuf, men oftast mycket bättre köp. Historien börjar 1929 då Pierre Amadieu´s farfar buteljerade sitt första vin under sitt eget namn. Man förfogar över 7 hektar från appellationen Gigondas som gått i arv sedan dess. Deras vin blev uppmärksammat så tidigt som 1932 med en guld medalj i Paris och då var man ett av de första vinerna från Gigondas som presenterades. Flera hus vilar i dag på resterna av romerska villor, den största, Grande Romaneejes, ägs av familjen Amadieu, regionens ledande gods som byggts upp under tre generationer. Morfar Pierre startade 1929. Många skakade på huvudet när han klättrade upp det "Dentellerne" och planterade vinstockar så högt som 450 meter över havet. Han sade: "Detta är den bästa marken och druvor får mer solljus här eftersom berget vätter mot sydväst." Med tiden hade gården vuxit till 130 hektar på de ganska branta sluttningarna.

Producenten

Pierre Amadieu är den mest kände producenten i Gigondas, granndistrikt till Châteauneuf-du-Pape, och oftas ett mycket bättre köp. Egendomens historia börjar 1929 då Pierre Amadieus farfar buteljerade sitt första vin under sitt eget namn. Han förfogade då över 7 hektar från appellationen Gigondas som gått i arv sedan dess.

Pierre Amadieus vin blev uppmärksammat så tidigt som 1932 med en guldmedalj i Paris och då var man ett av de första vinerna från Gigondas som presenterades för en publik utanför området. Flera hus vilar i dag på resterna av romerska villor, den största, Grande Romaneejes, ägs av familjen Amadieu

Idag är det tredje generationen som leder arbetet på egendomen. Morfar Pierre startade 1929. Många skakade då på huvudet när han klättrade upp det Dentellerne och planterade vinstockar så högt som 450 meter över havet. Han sade: Detta är den bästa marken och druvor får mer solljus här eftersom berget vätter mot sydväst. Med tiden hade gården vuxit till 130 hektar på de ganska branta sluttningarna.

http://www.pierre-amadieu.com/

Karta