Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Vintage Collection 2008 Blanc de blancs Brut, Grand Cru Cramant 2008

Vad tyckte du?

Bonnaire Vintage Collection 2008 Blanc de blancs Brut, Grand Cru Cramant 2008

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Champagne Bonnaire har gjort en unika vintage samling 2008 årgången. Vinerna är gjorda på 100% Chardonnay från Cramant i tre olika utgåvor. Druvorna kommer från samma vingårdsläge i Cramant, men Champagnerna är vinifierade på tre olika sätt.

Låda (3 st)

6 885:-

Flaskpris 2 295:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Årgång

2008

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Tre olika Champagner vinifierade på tre olika sätt från den prisade årgången 2008.   Grand Cru Vintage 2008 Metod 1: Vinifiering och lagring på termoregulerade rostfria tankar i 9 månader. Extra brutto (dos: 2,5 g / L). Stilen är väldigt linjär och precis med ren frukt och väldigt mineraldriven.   Grand Cru Vintage 2008-metod 2: Vinifiering och lagrad på ekfat i 1 år. Extra brutto (dos: 2,5 g / L). Champagnen har en rikare, parfymerad doft och en fin lång eftersmak.   Grand Cru Vintage 2008 Metod 3: Vinifiering och lagring på termoregulerade rostfria tankar i 9 månader. "Tirage" med naturkork. När basvinet till Champagne är klart tillsätts ”liqueur de tirage" som är en bladning av stilla vin, socker och jäst. Det startar en andragångsjäsning som bildar alkohol och bubblor. Normalt förseglas flaskan efter att ”liqueur de tirage" tillsatts med en kapsyl men Bonnaire har på denna champagne valt den ursprungliga förseglingen naturkork. Detta ger en lite mer krämig och rik Champagne, i övrigt är den gjord på samma sätt som metod 1 ovan. Extra brutto (dos: 2,5 g / L).

Drickes
2019-2029
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Champagne Bonnaire har gjort en unika vintage samling 2008 årgången. Vinerna är gjorda på 100% Chardonnay från Cramant i tre olika utgåvor. Druvorna kommer från samma vingårdsläge i Cramant, men Champagnerna är vinifierade på tre olika sätt.

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du