Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel The Joyau Trilogy (Joyau Brut 2004 + Joyau Rosé 2007 + Joyau Chardonnay 2007) - Orginalträlåda
Våra kunder tycker

Champagne BoizelThe Joyau Trilogy (Joyau Brut 2004 + Joyau Rosé 2007 + Joyau Chardonnay 2007) - Orginalträlåda

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne Boizel kan vi erbjuda en unik trälåda med de tre vinerna som ingår i Champagne Boizels prestige-serie "Joyau de France".  Lådan innehåller den snart 17-åriga Joyau Brut 2004 och Joyau Blanc de Blancs 2007 (med druvor från Avize, Le Mesnil sur Oger, Oger och Vertus) samt Joy···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Joyau de France 2004

Doften är till en början komplex och subtil med blommiga dofter avakacia och lindblommor som sedan expanderar till honungliknande, fruktiga anslag av ananas med undertoner av pepparkaka och apelsinskal.

En inledesvis len smak övergår gradvis till en mer strukturerade, rena och friskt vinösa aromer brioche och rostad mandel med en angenäm liten bitterhet och sälta i avslutet.

 

Snart 17-årig champagne från fantastiska årgången 2004. Skörden 2004 var sen men exceptionell tack vare en september med solfyllda dagar och svala nätter. Den långsamma mognaden gjorde det möjligt att skörda chardonnaydruvor av toppkvalitet tillsammans med elegant och strukturerad pinot noir. När det gäller alla Boizel-cuvéer används endast den första pressjuicen i och druvorna kommer från kända crus som Mailly och Vertus för pinot noir (60%) och Oger, Avize och Vertus för chardonnay (40%). Efter 13 års lagring på jästfällningen tillsattes endast en låg dos dosage för framhäva typiken för detta fantastiska år.

 

 

Joyau de France Rosé 2007

Doften är elegant och till en början diskret som långsamt öppnar upp sig med fina toner av färska jordgubbar och svarta vinbär som sedan utvecklas mot mer intensiva honungsrika dofter av akaciablommor med inslag av rabarber och söta kryddor (kanel).

Smaken bjuder på komplexitet och friskhet med mjuka tanniner och en silkeslen struktur som avslöjar smaker av morellokörsbär, cassis och färska mandlar.

 

Varje cru vinifierats individuellt och efter många provningar väljs bara vins clairs som bäst uttrycker årets elegans och rikedom: Grand och Premier Crus av Pinot Noir (Mailly, Vertus, Cumières) och Chardonnay (Oger, Avize, Vertus ) samt, för rött vin, Pinot noir från les Riceys.

Åtta års lagring i källarna för att bäst bevara dess renhet och lyfta fram dess extrema finess och aromatiska komplexitet.

 

 

Joyau de France Chardonnay 2007

Fräsch och sofistikerad doft av hagtorn, mandel med nyanser av grapefrukt, citronskal en fin mineralitet. Smaken är generös och frisk i sin stil med lite rostade toner av brioche och hasselnöt med ett avslut av salt och mineral.

 

2007 mycket krävande år, vilket kan betyda både det bästa och det värsta. Sommaren var riktigt fuktig men de vackra veckorna under skörden som inleddes 23 augusti gav en god mogenhet, särskilt då för chardonnay. De stilla vinerna av chardonnay från Côte des Blancs var magnifika. Fyra olika crus valdes ut och blandades: Avize, Le Mesnil sur Oger, Oger och Vertus, där endast den första pressjuicen användes. Efter åtta år i källarna uttrycker denna cuvée av 100% chardonnay all personligheten för den crus som kommer från Côte des Blancs och visar dess åldringspotential.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av sjätte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du