Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Henriot Champagne Souverain Brut
Våra kunder tycker

Henriot ChampagneSouverain Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12,5%

Souverain Brut görs på en exceptionellt hög andel chardonnay (50 %), vilket balanseras fint av pinot (45 % pinot noir och 5 % pinot meunier) och ger vinet en unik karaktär. Druvorna i cuveen kommer från fler än 25 cru-vinmarker i Cotes des Blancs och Montagne de Reims och tillsammans med 30 % reserv ···

Styckvis

479 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 874 kr

Smaknotering

Doften erbjuder livlig kombination av citrusfrukter, blombuketter, fläder, körsbär och vit persika. Smaken är klassisk men en läcker ton av brioche, rostat bröd och rostad mandel. Välbalanserad och harmonisk med en ren lite nötig finishen.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Souverain Brut görs på en exceptionellt hög andel chardonnay (50 %), vilket balanseras fint av pinot (45 % pinot noir och 5 % pinot meunier) och ger vinet en unik karaktär. Druvorna i cuveen kommer från fler än 25 cru-vinmarker i Cotes des Blancs och Montagne de Reims och tillsammans med 30 % reservviner utgår de denna fina champagne. Varje flaska får vila i mer än 3 år i de svala källarna i Reims innan de släpps på marknaden. Dosage mindre än 8 g/l.

Producenten

Henriot Champagne har gjort Champagne sedan mitten av 1600-talet. Det egna huset grundades 1808 av Apolline Henriot och inledningsvis såldes champagnerna endast till familj och vänner under namnet ”Veuve Henriot Ainé”.

Man äger 35 hektar vinodlingar, vilket täcker cirka en fjärdedel av produktionen. Resten av druvorna köper man in från kvalitetsmedvetna kontrakterade odlare. Man fokuserar på att i så stor utsträckning som möjligt använd sig av äldre vinstockar. De egna vinodlingarna ligger i Côte des Blancs (Chardonnay ) och Montagne de Reims (Pinot Noir). Huset är känt för att använda en stor andel Chardonnay i sina cuveer och i princip ingen Pinot Meunier. Den röda tråden i hela serien är en sval, stilren och klassisk elegans.

https://www.champagne-henriot.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du