Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Laurent Rosé Brut

Vad tyckte du?

Jean Laurent Rosé Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Vinet görs uteslutande på pinot noir som genom kort skalkontakt ger vinet dess färg. Detta är alltså inte en blandning av rött och vitt vin vilket är tillåtet i roséviner från Champagne. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid. Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling elle ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och kryddig med inslag av plommon och blåbär. Smaken är rik och kraftig med markerad syra, gräddig mousse och toner av citrus och mineral.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "Very juicy, with a spicy, lightly chalky finish."

"Fruit flavors of plum, black licorice and blackberry mix with hints of smoke, toast and forest floor in this harmonious rosé, which is full-bodied and very juicy, with a spicy, lightly chalky finish. Drink now through 2021. Tasted twice, with consistent notes."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet görs uteslutande på pinot noir som genom kort skalkontakt ger vinet dess färg. Detta är alltså inte en blandning av rött och vitt vin vilket är tillåtet i roséviner från Champagne. Vinet är drickfärdigt men tål att sparas en tid. Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur.

Producenten

Jean Laurent producerar ekologisk Champagne i byn Celles-sur-Ource i den sydliga delen av Champagne som kallas Aube. Egendomen är en så kallad récoltant-manipulant - eller "odlarchampagne producent". Det innebär att man inte bara äger marken och odlar druvorna utan också sköter hela processen fram till det färdiga vinet (till skillnad från de stora champagnehusen som ofta köper in druvor från olika odlare). Det gör att man kan ha en mer personlig och total kontroll över hela processen från druva till dess att vinet släpps på marknaden. 

Fokus är på terroir - det vill säga det uttryck som jordmån, mikroklimat och druvsort ger champagnerna. I dag har Jean Laurent omkring 39 hektar vingårdsareal - 30 ha planterade med pinot noir och 9 ha planterade med chardonnay. Jordmånen liknar de kritrika jordar som återfinns i Chablis exempelvis. Aube är definitivt pinot noir-land och flaggskeppet i vinproduktionen är givetvis deras Blanc de Noirs.

Instegsvinerna - Non Vintage Blanc de Noirs, Blanc de Blancs och Rosé - görs normalt på tre olika årgångar och får minst tre års lagring på jästfällningen innan vinet släpps på marknaden. Årgångsvinerna görs bara under riktigt bra år och brukar släppas först efter 10 års lagring. 

http://www.champagne-jean-laurent.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du