Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Péters Réserve Oubliée Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Vad tyckte du?

Pierre Péters Réserve Oubliée Blanc de Blancs Grand Cru Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Rodolphe Petérs Réserve Oubliée är en relativt ny, och ganska ovanlig, cuvée. Främst beror det på att den slutliga blenden består av upp till 15 olika årgångar (det vanliga är annars 3-4 årgångar i en årgångslös champagne) med den äldsta årgången daterad till 1988. Basen i vinet är fina årgång 2009. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Elegant, nyanserad doft och smak med inslag av vita blommor, mandel, blodgrape, mandarin, rostat bröd och mineral. Lång, djup och komplex eftersmak.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
94++! "En djup, rik och fyllig champagne med solmogen frukt."

"Rik, aromatisk bouquet med mogna, komplexa toner av frukt, bröd och mineraler. Smaken är djup, rik och fyllig med solmogen frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, pomelo, bröd, blommor, citrusskal och mineraler. En djup, rik och fyllig champagne med solmogen frukt, begynnande mognad och lång, aromatisk eftersmak."

Decanter
91 p "Refreshing and pure with assured bubbles"

Youthful nose, hints of banana and mango adding an exoticism; the palate is fuller, equally interesting, refreshing and pure with assured bubbles, the creamy biscuity notes subservient to a minerally, chalky substrata.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rodolphe Petérs Réserve Oubliée är en relativt ny, och ganska ovanlig, cuvée. Främst beror det på att den slutliga blenden består av upp till 15 olika årgångar (det vanliga är annars 3-4 årgångar i en årgångslös champagne) med den äldsta årgången daterad till 1988. Basen i vinet är fina årgång 2009. "Oubliée" betyder "bortglömd" och namnet syftar på den långa tid som vinet spenderar i egendomens källare. Förutom komplexiteten som kommer från de 15 årgångarna adderas även komplexitet från att basårgången får spendera 6 månader på sin jästfällning innan andra jäsningen. Dessutom toppas de nydegorgerade flaskorna med druvmust som lagrats på små 80-liters ekfat som tidigare använts i cognacstillverkning. Resultatet är en härligt fyllig champagne med stort djup. Vinet får dessutom en fin kombination av mognad och ungdomlig fräschör.

Druvorna kommer från sammanlagt 19 hektar vingårdar, alla med Grand Cru-status och belägna i Côte des Blancs, planterade enbart med Chardonnay. Genomsnittsåldern på vinstockarna är 35 år, vissa delar är över 70 år gamla.

Producenten

Gaspar Péters kom från Luxemburg till Champagne och odlade druvor på 2 hektar redan i mitten av 1800-talet. Fem generationer senare har ägorna vuxit till 19 ha av de allra finaste vingårdarna i ”Côtes des Blancs” och firman har sin bas i den förnämsta Champagnebyn av dem alla, Les Mesnil sur Oger.

http://www.champagne-peters.com/en/home