Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Jean Vesselle l´Oeil de Perdrix

Jean Vesselle l´Oeil de Perdrix

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Vinets namn betyder "rapphönans öga" på svenska och sägs komma sig av den ljusa bärnstensfärg som vinet har. Det är dock oklart om just rapphönsögon har den färgen. Druvorna kommer från Bouzy som är en av de bästa grand cru-byarna. Dosagen är 6 gr socker per liter. Vinet lagras mellan två och tre år ···

Styckvis

386:-

/flaska
Låda (6 st)

376:-

/flaska, totalt 2 256:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Doften är stor och fruktig med kryddiga toner av rostat bröd, gula äpplen och mineral. Smaken är torr med gräddig mousse och inslag av röda bär och mineral.

Drickes
2015-2018
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Vinous
93 p "Another utterly delicious Champagne from Vesselle"

The salmon-colored NV Brut Oeil de Perdrix is another utterly delicious Champagne from Vesselle. Dried rose petals, orange zest, white pepper and mint give much of its high-toned aromatics, but there is plenty of depth to the fruit as well. Deceptively medium in body, the Oeil de Perdrix possesses striking finesse and exceptional overall balance. Oeil de Perdrix is an old-fashioned style of Blanc de Noirs with just a touch of color from a very short period of skin contact at pressing.

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till sallader, till kyckling eller till rätter av fisk och skaldjur. För inspiration klicka på recepten nedan.

Vinet

Vinets namn betyder "rapphönans öga" på svenska och sägs komma sig av den ljusa bärnstensfärg som vinet har. Det är dock oklart om just rapphönsögon har den färgen. Druvorna kommer från Bouzy som är en av de bästa grand cru-byarna. Dosagen är 6 gr socker per liter. Vinet lagras mellan två och tre år i egendomens källare.

 

DRUVOR 100% pinot noir.

Producenten

Familjen Vesselle är en välkänd familj i grand cru-byn Bouzy och det finns ett flertal små champagnehus som bär namnet Vesselle. Man har dock delat upp odlingarna mellan familjemedlemmarna och just Jean Vesselle, som gör detta vin, är den som har minst produktion i släkten. Av förklarliga själ så dominerar alltid pinot noir i blandningen eftersom Bouzy är champagnedistriktets mest berömda grand cru för pinot noir. Alla vinerna från Jean Vesselle är baserade på pinot noir, det vin som har minst av sorten har ändå 70%, och man använder uteslutande denna sort och chardonnay.

http://www.champagnejeanvesselle.fr/som_e.html

Karta