Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Joyau de France Rosé 2007
Våra kunder tycker

Champagne BoizelJoyau de France Rosé 2007

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Endast druvor som bäst kunde ge uttryck för årgångens potential och rikedom valdes för Joyau de France Rosé 2007: Premier och Grand cru Pinot Noir (62%) (Mailly, Vertus, Cumières) och Chardonnay (38%) (Oger, Avize, Le Mesnilsur-Oger. Det röda vin (Pinot Noir) som används i blandningen kommer från d ···

Styckvis

899 kr

/flaskaOrd. pris 1 049 kr
Låda (6 st)

5 394 kr

Ord. pris 6 294 kr
Årgång

2007

Smaknotering

Det första som man möts av är en mycket ljus ren och raffinerad rosa färg med gyllene kanter och en miuss med väldefinierade, fina och livliga bubblor.   Doften bjuder på en kompott av mogen, söt frukt (persika, mirabellplommon, fikon) med en floral ton av rosenblad där nyanser av mandel, torkad frukt och nötter växer gradvis växer fram.   Smaken är fräsch och mjuk där kryddiga inslag av kanel och rosépeppar sammsa med toner av kanderad citrusfrukter (apelsin) en angenäm hint av rök som i avslutet visar upp en läcker fräschör och miniralitet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Endast druvor som bäst kunde ge uttryck för årgångens potential och rikedom valdes för Joyau de France Rosé 2007: Premier och Grand cru Pinot Noir (62%) (Mailly, Vertus, Cumières) och Chardonnay (38%) (Oger, Avize, Le Mesnilsur-Oger.

Det röda vin (Pinot Noir) som används i blandningen kommer från den berömda vingården Les Riceys.

Joyau de France Rosé 2007 har lagrats i nio år med sinjästfällning

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du