Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Collection Trésor 1990
Våra kunder tycker

Champagne BoizelCollection Trésor 1990

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Ända sedan huset grundades 1834 har Boizel-familjen sett till att spara flaskor av sina finaste årgångar nere i Trésor-källarna. Nu delar man med sig av dessa skatter till älskare av gamla årgångar i form av serien Collection Trésor där årgångarna 1985 och 1990 är de två första som släpps ut på mark ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Färgen är i en gyllene, halmgul nyans med små, fina och exakta bubblor. Doften är uttrycksfull med brödiga toner och fint kryddiga nyanser.   Smaken kännetecknas av rostade och fint rökiga toner som bärs upp av aromer av färsk frukt som ger en anmärkningsvärt lätt känsla i munnen där en touch av lakrits livar upp och dröjer sig kvar över det rena och otroligt ihållande avslutet.   Detta är en årgång med extraordinär balans och djup.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ända sedan huset grundades 1834 har Boizel-familjen sett till att spara flaskor av sina finaste årgångar nere i Trésor-källarna. Nu delar man med sig av dessa skatter till älskare av gamla årgångar i form av serien Collection Trésor där årgångarna 1985 och 1990 är de två första som släpps ut på marknaden.

Efter en mycket mild vinter och vår under inledningen av 1990 så blev de första knopparna utsatta för lite frost i april. Sommaren var mycket varm och torr vilket gjorde det möjligt att skörda druvor med en fin balans från mitten av september. Denna enastående årgång erbjuder en rik aromatisk profil och avslöjar nu sin sanna karaktär efter de 28 år långa lagringen med sin jästfällning (degorderades i juni 2019) i Boizels källare.

Blenden består av 60% Pinot Noir (från Cumières, Ay och Bisseuil), 30% Chardonnay (Les Mesnil-sur-Oger, Avize, Chouilly) och 10% Meunier (Chigny-les-Roses).

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du