Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Collection Trésor 1985

Champagne BoizelCollection Trésor 1985

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Ända sedan huset grundades 1834 har Boizel-familjen sett till att spara flaskor av sina finaste årgångar nere i Trésor-källarna. Nu delar man med sig av dessa skatter till älskare av gamla årgångar i form av serien Collection Trésor där årgångarna 1985 och 1990 är de två första som släpps ut på mark ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Färgen är varmt gyllengul nyans med exceptionellt fina och långvariga bubblor. Doften utstrålar rika aromer av torkad frukt och kanderade aprikoser som återspeglar den mycket långa lagring på sin jästfällning, vilken också har gett champagnen en jämn, krämig och harmoniskintensitet. Smaken bjuder på en häpnadsväckande friskhet och livfullhet som ger en fin balans till den krämiga konsistensen och de intensivt fruktiga tonerna som dröjer sig kvar länge i den breda eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ända sedan huset grundades 1834 har Boizel-familjen sett till att spara flaskor av sina finaste årgångar nere i Trésor-källarna. Nu delar man med sig av dessa skatter till älskare av gamla årgångar i form av serien Collection Trésor där årgångarna 1985 och 1990 är de två första som släpps ut på marknaden.

 

1985 inleddes med en mycket kall vinter och en ganska gråtrist vår som följdes upp av en varm och solig sommaren vilket resulterade i en lägre avkastning men druvor av en exceptionell kvalitet och med en otrolig karaktär, trots att de skördades något senare än vanligt (i början av oktober).

 

Denna enastående årgång har nått sin fyllighet, anmärkningsvärda djup och komplexitet tack vare hela 33 långa års vilade med sin jästfällning fram tills att den degorgerades i juni 2019.

 

Blenden består av 45% Pinot Noir (från Mailly, Ay och Bisseuil), 40% Chardonnay (Avize, Chouilly) och 15% Meunier (Cumières).

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du