Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Christophe Dechannes Brut Tradition
Våra kunder tycker

Champagne Christophe DechannesBrut Tradition

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Uttrycksfull och elegant Champagne från Christophe Dechannes. Brut Tradition är ett perfekt på Dechannes husstil. Med endast 9 hektar Pinot Noir och Chardonnay i den kalk- och lerrika terroiren Les Riceys i Côte des Bar, producerar champagnehuset begränsade mängder av sina totalt sex cuvéer. Druvorn···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Halmgul i glaset, doften är aromatisk och uttrycksfull, med toner av vita blommor, vit persika, grön mandel och nybakat bröd. Smaken är rik med ytterligare toner av kvitten, röda äpplen och nybakad brioche. Perfekt som aperitif eller till lättare rätter med fågel, fisk mm

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Champagneproducenten Christophe Dechannes äterfinns i staden Les Riceys i hjärtat av Côte de Bar, den största och sydligaste av Champagnes underregioner. Deras 9 hektar består av övervägande Pinot Noir-vinstockar (92%), men med en liten del 0,5 ha Chardonnay som ligger så nära Chablis att man drar nytta av samma Kimmeridgian-jordar som är vanliga i just Chablis. Vinstockarnas ålder är mellan 20 och 60 år. Produktionen är liten och man gör cirka 30 000 flaskor per år över totalt 6 cuvéer. Idag styr tredje generationen Dechannes och man är de fast beslutna att arbeta både traditionellt och progressivt, och håller för närvarande på att konvertera till HVE Level 3, Haute Valeur Environnementale - en certifiering som infördes av Franska staten 2001 för att uppmuntra biologisk mångfald. 

https://www.champagne-dechannes-pere-et-fils.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du