Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Brut Millésimé 2002

Champagne BoizelBrut Millésimé 2002

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Brut Millésimé 2002 årgång är en blanding på de tre traditionella druvsorterna pinot noir (55%), chardonnay (35%) och pinot meunier (10%). Detta vin visar inte bara upp Boizels klassiska husstil utan även återspeglar även exklusiviteten för årgången.   Boizel grundades 1834 av den då blott 33 år g ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

En elegant champagne med en mjukt mousse med små och fina bubblor som i doften bjuder på toner av mogen persika, aprikos och en komplex nyans av fullkornsbröd samt en djup nötighet. I smaken hittas subtila toner av solmogen persika, aprikoser och röda äpplen i ett fint samspel med nyanser av honung, småcitrus och nötter.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
91p

Stor årgång som den femte generationen som nu styr huset Boizel förvaltar väl med denna champagne som skapats av blend med pinot noir, chardonnay och pinot meunier. Strukturen är len och silkig med luftigt inledande mousse. Nöt, citrus, apelsin och brioche skapar mognad och fina smaknyanser och i inledning och mellanspel är denna 02:a vital och moget fräsch med en finlemmad och torr honungssötma. Avslutet bär inte riktigt lika starkt dock men sammanfatta väl godkänt.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Brut Millésimé 2002 årgång är en blanding på de tre traditionella druvsorterna pinot noir (55%), chardonnay (35%) och pinot meunier (10%). Detta vin visar inte bara upp Boizels klassiska husstil utan även återspeglar även exklusiviteten för årgången.

 

Boizel grundades 1834 av den då blott 33 år gamle unge Auguste Buazel, vilket visades vara starten på en så här långt snart 200 år lång familjehistoria. Tillsammans med sin fru Julie som kom från en vinodlarfamiljen med anor av yrket så långt tillbaka som från 1600-talet började de procucera champagnerfrån sina 24 ha och skapade snabbt ett ryckte om att producera champagner av mycket kvalité.

Idag drivs företaget av femte generation av familjen Boizel som för vidare sina förfäder traditioner om att delta i hela produktionsprocessen ända från vingården till källaren.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du