Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Champagne Boizel Blanc de Blancs Magnum 2006

Champagne BoizelBlanc de Blancs Magnum 2006

Frankrike, Champagne, 1500 ml, 12%

Boizels viner är kända för att vara smakrika och prisvärda viner och den brittiske Champagnekännaren Tom Stevenson håller deras blanc de blancs som de mest undervärderade i hela Champagne och det är bara en tidsfråga innan de blir mer kända. Denna Blanc de Blancs 2006 gör ingen besviken och går alld ···

Styckvis

1 399 kr

/flaskaOrd. pris 1 699 kr
Låda (3 st)

4 197 kr

Ord. pris 5 097 kr
Årgång

2006

Smaknotering

Doften är frisk och bär lätta nyanser av mogen citron, grapefrukt, rostade nötter akaciahonung och nybakat bröd. Smaken är välbalanserad och har en krämig och lätt nötig ton som samsas med fruktiga inslag av småcitrus, grapefrukt och äpple som i eftersmaken visar upp en bra fräschör och en elegant mineralitet.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Boizels viner är kända för att vara smakrika och prisvärda viner och den brittiske Champagnekännaren Tom Stevenson håller deras blanc de blancs som de mest undervärderade i hela Champagne och det är bara en tidsfråga innan de blir mer kända. Denna Blanc de Blancs 2006 gör ingen besviken och går alldeles utmärkt att dricka nu men kommer också att utvecklas på ett positivt sätt under många år framöver.

Producenten

Boizel grundades 1834 och drivs nu av femte generationen Boizel - Evelyne och Christophe Roques-Boizel. Vilket de gör med samma fokus på att ta fram champagne av toppkvalitet som när tillverkningen startades. Familjen äger själva sex hektar mark i Champagne, resterande druvorna köps sedan många år tillbaka in från andra småproducenter i området med vingårdar i Gran Premier Cru och Premier Cru lägen. Alla druvor är handplockade och enbart musten från första pressen används. Resultatet är en bra och prisbelönt champagne.

http://www.boizel.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du