Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Louis Roederer  Brut Premier (magnum)

Louis Roederer Brut Premier (magnum)

Frankrike, Champagne, 1500 ml, 12%

Champagnehuset Louis Roederers Brut Premier Magnumflaska tog 2017 hem världsmästartiteln vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships. Vinet består av 40% chardonnay, 40% pinot noir och 20% pinot meunier som lagras i ekfat 2-6 ekfat med efterföljande flasklagring i tre år på jästfällning s···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Stor, generös, fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus, röda äpplen, nougat och lätt brödighet.  Smaken är elegant, fyllig, frisk med tydliga pinot noirtoner och bra längd.

Drickes
2020-2027
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
7 g/l

Så tycker experterna

Livets Goda
94p 94 p "I magnumbutelj blommar det ut i all kraft."

"I normalstor butelj är denna Champagne riktigt bra, men i magnumbutelj blommar det ut i all kraft."

James Suckling
92p 92 p "All you want in a great NV!"

The nose is super fresh and has plenty of ripe strawberries, along with lemons and grapefruit. The palate has a tense, fresh, mineral-salt core and then layers of fleshier, supple fruit. All you want in a great NV! This is 75 per cent from the cooler 2013 harvest, the balance made up of reserve wines, ten per cent of which is much older material.

WineAdvocate
91p 91 p "Roederer´s NV Brut Premier is a classic aperitif and gastronomic wine that can be served everywhere and anytime"

Based on the 2013 vintage (75%) and complemented with 25% reserve wines going back to 2006, Roederer´s NV Brut Premier (2013) has a straw yellow color and offers lovely intensity and finesse on the nose, displaying brioche and honey notes along with ripe white fruit and flowery aromas. Round and fresh on the beautifully balanced palate and with a refreshing citrus flavor in the clear, crisp and pure finish, this is a very elegant, vital and stimulating cuvée made of 35% Pinot Noir, 38% Chardonnay and 28% Pinot Meunier. According to Jean-Baptiste Lécaillon, 2013 was a very good vintage for Pinot Noir. ´2013 was a late harvest. We picked the grapes only in October,´ explained Lécaillon, who used 55% own grapes for the Brut Premier. ´In wet years, the percentage of Meunier is always higher because Meunier doesn´t need to be super ripe. I am happy with 9.5% alcohol here because I need the clear and crisp freshness to balance the vinosity of Pinot.´ It is the wine of the purchased, less ripe grapes from the Marne Valley that undergoes the process of malolactic fermentation (in total: 40%), Lécaillon said, and he never sends Chardonnay into the second (malolactic) fermentation in order to avoid the butterscotch flavors. To make a long story short: Roederer´s NV Brut Premier is a classic aperitif and gastronomic wine that can be served everywhere and anytime. Tasted in Reims in May 2018.

WineSpectator
91p 91 p "A bright and lacy Champagne, in an aperitif style"

A bright and lacy Champagne, in an aperitif style, with citronella and smoke aromas to the rich flavors of crushed currant, lemon pastry cream and toast. Minerally finish. Drink now through 2021.

WineEnthusiast
90p 90 p "Roederer´s nonvintage cuvée is ripe and bright."

Roederer´s nonvintage cuvée is ripe and bright. The acidity and clean white-fruit flavors show strongly, allied to a tangy texture. It is a little drier than previous bottlings, a product of the ripe fruit that needed less dosage.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

I Frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. Visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. Fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. Varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men Champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. På de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga Frankrike. Det lokala köket är trots allt rikt och varierat. De närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom Ardenneskogarna norr om Reims fortfarande tillhör Europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. Lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött.Champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. Om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look.Klicka på länken nedan för recept:

Producenten

Världens främste champagnekännare, Richard Juhlin, skriver i sin bok ”4000 champagnes” att han anser Louis Roederer vara: ”ett av de fyra bästa husen i Champagne” . Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Första guldåldern kom när tsar Alexander II förälskade sig i vinet och såg till att hans vin levererades i genomskinliga flaskor av äkta kristall. Flaskans utseende och namn (men inte kristallen) finns alltjämt kvar i husets prestigecuvée, Cristal Brut ett av världens mest eftersökta viner.
http://www.champagne-roederer.com/