Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Louis Roederer  Brut Premier (magnum)

Vad tyckte du?

Louis Roederer Brut Premier (magnum)

Frankrike, Champagne, 1500 ml, 12%

Champagnehuset Louis Roederers Brut Premier Magnumflaska tog nyligen hem världsmästartiteln vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2017. Vinet består av 40% chardonnay, 40% pinot noir och 20% pinot meunier som lagras i ekfat 2-6 ekfat med efterföljande flasklagring i tre år på jästfä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Stor, generös, fruktig och nyanserad doft med inslag av citrus, röda äpplen, nougat och lätt brödighet.  Smaken är elegant, fyllig, frisk med tydliga pinot noirtoner och bra längd.

Drickes
2019-2025
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
94 p "I magnumbutelj blommar det ut i all kraft."

"I normalstor butelj är denna Champagne riktigt bra, men i magnumbutelj blommar det ut i all kraft."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

I Frankrike dricker man oftast sin champagne till dessert men i övriga världen som aperitif. Visserligen är champagne den perfekta aperitifen med sina aptitretande syror och snabbverkande, uppiggande effekt, men med rätt matackompanjemang kan man få ut ännu mer av sin dryckesupplevelse. Fransmännen är ju som bekant världsmästare i matlagning och deras storhet beror på en kombination av tradition, kunnande samt tillgång på bra råvaror. Varje provins har lokala rätter som har uppnått världsrykte, men Champagne är med franska mått mätt ingen stor kulinarisk provins. På de bästa restaurangerna äter man mestadels rätter från övriga Frankrike. Det lokala köket är trots allt rikt och varierat. De närliggande floderna är rika på sötvattenfisk, och eftersom Ardenneskogarna norr om Reims fortfarande tillhör Europas vilt- och fågelrikaste områden, ingår hjortar, rådjur och hönsfåglar i många av de lokala rätterna. Lamm- och fläskrätter är också vanligare än rätter gjorda på nötkött.Champagne är med sin friska syra och härliga bubblighet en perfekt start på en middag. Om du orkar anstränga dig lite grann kan vi rekommendera en riktigt rolig och god förrätt där den gamla hamburgaren har fått sig en ny look.Klicka på länken nedan för recept:

Vinet

Champagnehuset Louis Roederers Brut Premier Magnumflaska tog nyligen hem världsmästartiteln vid The Champagne & Sparkling Wine World Championships 2017. Vinet består av 40% chardonnay, 40% pinot noir och 20% pinot meunier som lagras i ekfat 2-6 ekfat med efterföljande flasklagring i tre år på jästfällning samt sex månader efter degorgering. En klassisk champagne som passar såväl som aperitif som till mat.

Producenten

Världens främste champagnekännare, Richard Juhlin, skriver i sin bok ”4000 champagnes” att han anser Louis Roederer vara: ”ett av de fyra bästa husen i Champagne” . Företaget grundades 1776, men fick sitt nuvarande namn 1827, då Louis Roederer inträdde i företaget. Första guldåldern kom när tsar Alexander II förälskade sig i vinet och såg till att hans vin levererades i genomskinliga flaskor av äkta kristall. Flaskans utseende och namn (men inte kristallen) finns alltjämt kvar i husets prestigecuvée, Cristal Brut ett av världens mest eftersökta viner.
http://www.champagne-roederer.com/