Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Chablisienne Bourgogne Chardonnay 2020
Våra kunder tycker

La ChablisienneBourgogne Chardonnay 2020

Frankrike, Chablis, 750 ml, 13%

Kvalitetskooperativet La Chablisienne är känd för sina chablisviner, men även deras Bourgogne blanc visar upp den konsekventa elegans och kvalitet som är signum för producenten. Det märks att det ligger en Chablisproducent bakom det här vinet! Druvorna växer precis utanför Chablis, och appellationen···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Frisk doft av gula och gröna äpplen, vita blommor, citruskal och mineral. Smaken är torr och mycket frisk med en läcker fyllighet som står i en fin balans med fruktigheten och behagliga fattonen.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vinnare av svenska prestigefyllda priset "Gyllene Glaset 2018" med juryns motivering: "Gyllene Glaset 2018 går till La Chablisienne, för att genomgående ha levererat kvalitet till överkomliga priser och samtidigt varit ett föredöme, inte bara för andra kooperativ, utan även för andra producenter." La Chablisienne är en av de absoluta superstjärnorna i Chablis. Namnet hänvisar till en grupp landägare som var och en bidrar med en liten mängd av sina bästa druvor och som vinifieras i deras moderna vinanläggning. Med ca 300 medlemmar förfogar La Chablisienne över nästan 1200 hektar vilket är ca 25% av den totala odlingsarealen i Chablis. Man gör allt ifrån Petit Chablis till Grand Cru-viner. Av de sju Grand Cru-lägena kan Chablisienne erbjuda vin från sex av dem. La Chablisienne äger också några av de bästa vingårdslägena i hela Chablis och juvelen i kronan är Château Grenouille. Egendomen har gett namn åt chablisdistriktets bästa grand cru, Grand Cru Grenouille.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.chablisienne.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du