Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Hudelot Noellat Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeot 2009

Vad tyckte du?

Domaine Hudelot Noellat Vougeot 1er Cru Les Petits Vougeot 2009

Frankrike, Bourgogne Rouge, 750 ml, 14%

Långt tillbaka i tiden har Domaine Hudelot-Noellat varit en kvalitetsproducent i området kringVougeot och Vosne-Romanée. Egendomen drivs av Alain Hudelot, som via sitt äktenskap med Madeleine Noellat, kom över en enestående portefölj med viner. Madeleine är dotter till Charles Noellat, som tidig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2009

Smaknotering

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova.  Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Cuisses de Grenouilles låter kanske godare på Franska än Svenska, hursomhelst så tycker jag att grodlår är en riktig delikatess och det är väl värt att prova, ett av våra stora minnen var en ljummen sallad med friterade grodlår och en flaska 1990 Chateau des Jacques från Louis Jadot – oh mon dieu! Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.  Till de bästa bourgognerna är det trevligt att servera rätter som också andas elegans och finstämdhet. Till vinet föreslår vi en fräsch anrättning på kalv med fin syra. En lättare huvudrätt som passar extra bra när det är lite varmare ute, eller för all del för den som vill drömma om sommaren mitt i vintern.

Vinet

Producenten

Långt tillbaka i tiden har Domaine Hudelot-Noellat varit en kvalitetsproducent i området kringVougeot och
Vosne-Romanée. Egendomen drivs av Alain Hudelot, som via sitt äktenskap med Madeleine Noellat, kom över en enestående portefölj med viner. Madeleine är dotter till Charles Noellat, som tidigare ägde vingårdar som är fundamentet som Domaine Leroy i dag vilar på. Hudelot-Noellat äger ca 12 ha mark i Vougeot, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée och Chambolle-Musigny. Vinerna har alltid varit raffinerade i sin tolkning av Pinot Noirs elegans. Vinerna är relativt tillgängliga som unga samtidigt som de mognar med behag.

Producenten

Långt tillbaka i tiden har Domaine Hudelot-Noellat varit en kvalitetsproducent i området kringVougeot och
Vosne-Romanée. Egendomen drivs av Alain Hudelot, som via sitt äktenskap med Madeleine Noellat, "kom över"  en enestående portefölj med viner. Madeleine är dotter till  Charles Noellat, som tidigare ägde vingårdar som är fundamentet som Domaine Leroy i dag vilar på. Hudelot-Noellat äger ca 12 ha mark i Vougeot, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée och Chambolle-Musigny. Vinerna har alltid varit raffinerade i sin tolkning av Pinot Noirs elegans. Vinerna är relativt tillgängliga som unga samtidigt som de mognar med behag. 

Karta