Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Roche de Bellene by Nicolas Potel Collection Bellenum Bourgogne Chardonnay 2008

Roche de Bellene by Nicolas PotelCollection Bellenum Bourgogne Chardonnay 2008

Frankrike, Bourgogne Blanc, 750 ml, 13%

Ett fint exempel på hur bra dessa viner utvecklas med lite lagring! Denna vita Bourgogne är Roche de Belles instegsvin, men den är gjord med samma precision och omsorg för detaljer som Nicolas Potels större viner. Druvorna kommer från gårdar i Côte de Beaune och Côte Chalonnaise. De skördas för hand ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2008

Smaknotering

Mogen och fint utvecklad doft med toner av mogen stenfrukt och fint nötig, vax, bakade äpplen, persikor och citrus samt en behaglig ton av fat i eftersmaken.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
10-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Det burgundiska köket baseras naturligtvis på de lokala råvarorna vilka det finns gott om - nötkött från Charolais, de berömda kycklingarna från Bresse, viltfågel och svamp från skogarna, grönsaker och frukt från lokala odlingar, en mångfald av lokala charkuterier, ostar som Abbaye de Citeaux, Ami de Chambertin, Epoisses och även Comté och liknande hårdostar från Jura i öst. Sniglar à la Bourgignonne (gratinerade med vitlöksmör) måste ni definitivt prova. Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men i perioder då man använde för mycket bekämpningsmedel så dog de ut och man fick börja importera dessa men med dagens skonsammare hantering av vingårdarna så börjar de dock komma tillbaka. Jambon Persillé är en vanlig förrätt och inget märkvärdigare än skinka i gelé men ack så gott. Andouilettes är en lokal korv på inälvor som också hör till den repertoaren man måste ha provat.

Vinet

Ett fint exempel på hur bra dessa viner utvecklas med lite lagring! Denna vita Bourgogne är Roche de Belles instegsvin, men den är gjord med samma precision och omsorg för detaljer som Nicolas Potels större viner. Druvorna kommer från gårdar i Côte de Beaune och Côte Chalonnaise. De skördas för hand, pressas försiktigt och vinifieras och lagras i 12 månader i lätt använd 500-liters fat.

Producenten

Bakom denna domaine står Nicolas Potel. Nicolas har producerat och handlat med vin i Bourgogne länge, men denna egendomen grundades så sent som 2005. 2008 startade han även en ny négociant Maison Roche de Bellene. Han har köpt delar av vingårdar med endast gamla vinstockar. Åldern ligger på hela 50-100 år vilket i sig är ganska unikt. Alla vinerna odlas biodynamiskt. Själva källaren ligger inne i Beaune.

http://domainedebellene.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du