Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Clos des Lunes Lune d´Or 2017
Våra kunder tycker

Clos des LunesLune d´Or 2017

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 12,5%

Låda (3 st)

1 497 kr

Flaskpris 499 kr
Smaknotering

Doften är intensiv och fruktig med inslag av vit persika, litchi och akaciablommor. Smaken är rik med bra koncentration och frisk syra. Eftersmaken är lång och mineralisk.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna handplockas vid perfekt mognad och sorteras. Varje vingårdsläge skördas för sig för att garantera att alla druvor nått optimal mognad. Långsam pressning i en pneumatisk vinpress, utan avstjälkning eller maceration. Débourbage (kall sedimentering) sker genom gravitation. Därefter lagras vinet på bottensatsen med regelbunden omrörning (bâtonnage). Lagringen sker termoreglerad kar i 6 - 7 månader.

Producenten

Domainen är belägen i Sauternes, i en av de största terroirerna för vitt vin i Frankrike, Clos des Lunes är en magnifik rullande vingårdplanterade med gamla Sémillon och Sauvignon Blanc vinodlingar. Genomsnittet på rankorna är 30 år.

Domaine de Chevalier är en av de verkligt klassiska egendomarna i Graves. Innan 1986 gjordes vinerna under appellation Graves eftersom appellationen Péssac-Léognan inte kom till förrän 1987. Välstrukturerade Cabernet Sauvignon-dominerade viner med mkt god lagringspotential kännetecknar vanligen Domaine de Chevalier.

http://www.domainedechevalier.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du