Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Gloria Chateau Gloria 2017

Chateau GloriaChateau Gloria 2017

Frankrike, Bordeaux, 750 ml, 14%

Från en av de egendomar som gjort störst framsteg de senaste åren i Bordeaux. Och från ett av de mest hyllade åren under 2000-talet. Château Gloria 2017 är en blandning av 61% cabernet sauvignon, 26 merlot, 8% petit verdot och 5% cabernet franc och vinet har lagrats i 12-14 månader på en blandning a···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Djuplila färg och med en något jordig och köttig doft och med en kärna av svarta plommon och björnbär och inslag av eukalyptus och anis. Klassisk, medelfyllig smak med fin fräschör.

Drickes
2023-2042
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Vinous
94p "The 2017 Gloria is just as delicious from bottle as it was from barrel. "

The 2017 Gloria is just as delicious from bottle as it was from barrel. A rush of bright red cherry and plum fruit, blood orange, iron, dried flowers and mint gives the 2017 its sense of energy. Medium in body and full of character, Gloria is one of the highlights of the vintage. Don't miss it. Tasted two times.
- By Antonio Galloni on December 2019

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Châtau Gloria är något så ovanligt som en oklassad egendom på klassad mark. Anledningen till detta är att slottets grundare Henri Martin (född 1903), som föddes in i vinets värld på en annan känd egendom i Saint Julien, Châtau Gruaud Larose, plockat ihop vingårdar från omkringliggande egendomar såsom Beychevelle, Léoville-Poyferré, St-Pierre och Gruaud-Larose. Inte mindre än 50 ha från dessa slott är idag Château Gloria. Ett storartat projekt i detta statiska område. 5 av hektaren ligger dessutom i Pauillac och egendomen har dispens för att få använda detta i vinet. 1991 dog Henri Martin vilket var en stor förlust även för Commanderie de Bontemps där han var Grand Maître. Svärsonen Jean-Louis Triaud, som länge var trollkarlens lärling, driver nu egendomen tillsammans med Château Saint Pierre - också det i Saint Julien. Och det är en av de egendomar som gjort störst framsteg i regionen de senaste decenneirna. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du