Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Beaune Premier Cru Clos de l´Écu Monopole 2021

Domaine FaiveleyBeaune Premier Cru Clos de l´Écu Monopole 2021

Frankrike, Beaune, 750 ml, 13,5%

Clos de l´Écu är en 2 hektar stor appellation som dateras ända tillbaka till medeltiden. Vingården köptes in 2003 av Francois Faiveley och eftersom Faiveley är ensamägare så kallas vinet för "monopole". Vinet får jäsa under 19 dagar och överpumpas då dagligen för att få fram så mycket smak och färg···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Doften är klassik och erbjuder fruktiga och väldigt eleganta toner. Djup, mörkröd färg med doft av både röda och svarta bär. Fyllig, kryddig smak med en liten fräsch, mintig eftersmak. Vinet utvecklas på bästa sätt i flaskan men är även klar att drickas nu.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
90-91 p "supple, delicate style"

Exhibiting aromas of sweet berries, vine smoke and spices, the 2021 Beaune 1er Cru Clos de l´Écu Monopole is medium-bodied, fleshy and layered, with a cool core of fruit and melting tannins. It will offer a broad drinking window in its supple, delicate style.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du