Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Julien Sunier Fleurie 2017

Julien SunierFleurie 2017

Ekologisk

Frankrike, Beaujolais, 750 ml, 135%

Biodynamiska Julien Sunier är ett strålande exempel på varför nästan hela vinvärlden pratar om, och dricker, Beaujolais! Fleurie är en av tio crus i Beaujolais, och en av de som ger mest eleganta viner. Druvorna till Julien Juniers Fleurie kommer från en 2,4 hektar stor jordplätt. Vinrankorna är mel ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Gamay

Smaknotering

Läcker doft av hallon, mörka körsbär, örter, mineral, blommor och lite anis. Ung, frisk och stram smak med härligt bärig och saftig fruktighet och mineraldrivet, långt avslut. Ett mycket gott naturvin som vinner på dekantering!

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
135%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Dina Viner
90p 90 p "Solmogen frukt, söta bär, bra balans."

"Ett ungt, friskt vin med solmogen frukt, söta bär, bra balans och inslag av jordgubbar, körsbär, smultron, bigarråer, blommor och mineraler. Drick 18-24."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Biodynamiska Julien Sunier är ett strålande exempel på varför nästan hela vinvärlden pratar om, och dricker, Beaujolais! Fleurie är en av tio crus i Beaujolais, och en av de som ger mest eleganta viner. Druvorna till Julien Juniers Fleurie kommer från en 2,4 hektar stor jordplätt. Vinrankorna är mellan 25 och 60 år gamla och jordmånen är rik på granit vilket ger tydlig mineralitet i vinet. Odlingen bedrivs ekologiskt och biodynamisk och vinet är ett så kallat naturvin. Vinet fick ligga på jästfällning i gamla fat i åtta till tio månader och buteljerades ofiltrerat och fick minimalt med svavel. Vin är redan nu en fröjd att dricka men vinner på lagring.

Producenten

Julien Sunier är en av de mest spännande små egendomarna som blommat upp i Beaujolais under de senaste åren. Sunier växte upp i Dijon, men kommer inte från någon vinfamilj. Istället fick han hjälpa sin mor i hennes frisörsalong, och en av hennes stamkunder råkade vara Christophe Roumier.

Efter att Julien tagit examen bestämde hans sig för att jobba hos Roumier för att "se vad detta med vin handlade om". De efterföljande åren spenderade han sedan med att resa världen över och jobba på olika vingårdar. När han återvände till Bourgogne arbetade han med vinproducenterna Nicolas Potel i Nuits Saint-Georges och Jean-Claude Rateau i Beaune, vilka startade hans passion för ekologisk och biodynamisk vinodling.

Efter sin tid i Bourgogne tillbringade Julien fem år hos en stor negociant där han arbetade med odlare från alla 10 Cru-byar i Beaujolais Detta arbete visade sig vara ovärderligt eftersom det gav honom en stor förståelse för de olika mikroklimaten och mikroterroiren i regionen.

Under våren 2008 bestämde sig Julien för att fullfölja sin dröm om att starta något på egen hand, där han kunde driva en egendom helt ekologiskt och med naturlig vinframställning. Han tog över 3 hektar tätt planterade gamla vinstockar i Cru-byarna Fleurie, Morgon och Régnié. Han arbetar för närvarande för att omvandla alla sina vingårdar till ekologisk vinodling. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du