Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kuentz Bas Riesling Trois Chateaux 2017
Våra kunder tycker

Kuentz BasRiesling Trois Chateaux 2017

Frankrike, Alsace, 750 ml, 13,5%

Riesling Trois Châteaux är gjord på druvor som uteslutande kommer från egena vinmark och är odlade biodynamiskt. Kuentz-Bas är kända för att skörda sent och man har därför extremt mogna druvor. Samtidigt ger läget i Husseren-les-Châteaux bra syra och bra mineralitet i druvorna, något som i Alsace är ···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Vinet är redan fint utvecklat i sin ungdom och ger ifrån sig inslag av citrus, timjan och lagerblad. Den är väldigt intensiv i smaken och har en fantastiskt lång, fräsch och delikat eftersmak vilket gör den till en fantastisk upplevelse.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineEnthusiast
92p 92 p "The finish is dry, aromatic and lasting."

Notes of cinnamon-dusted pear and apple crumble make for an inviting nose on this wine. The palate adds zesty lemon to these flavors and convinces with concentration, texture and rounded freshness. The finish is dry, aromatic and lasting. ANNE KREBIEHL MW

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Riesling Trois Châteaux är gjord på druvor som uteslutande kommer från egena vinmark och är odlade biodynamiskt. Kuentz-Bas är kända för att skörda sent och man har därför extremt mogna druvor. Samtidigt ger läget i Husseren-les-Châteaux bra syra och bra mineralitet i druvorna, något som i Alsace är avgörande för att ge krispighet och balans till viner som Pinot Blanc, Riesling, Muscat, Gewurztraminer eller Tokay Pinot Gris.
Resultatet är övertygande med fruktiga, krispiga och samtidigt strukturerade viner på Kuentz-Bas. Riesling Trois Châteaux är efter en klassisk jäsning och en mognad på ca. 10 månader på ståltankar helt torra. 

Producenten

Detta är en vingård som jag besökt vid minst 20 tillfällen under årens lopp och Christian Bas har blivit en av mina bästa vänner i hela Alsace. Tyvärr har han lämnat gården av finansiella problem. Men vinerna från Grand Cru lägena Eichberg och Pfersigberg håller stilen. Man ligger i byn Husseren-Les-Chateaux strax ovanför Eguisheim.
http://www.kuentz-bas.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du