Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nyetimber Classic Cuvee 2009

Nyetimber Classic Cuvee 2009

England, Sussex, 750 ml, 12,5%

DRUVOR 55% chardonnay, 26% pinot noir och 19% pinot meunier

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2009

Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Stor elegant doft. Smaken är torr med mycket bra syra och fina bubblor. Fin brödig ton med smaker av citrus och äpple. Mycket bra struktur och lång eftersmak i en lite krämig stil.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

JancisRobinson
17+/20 p "Great personality – full and rich"

Maturing, creamy nose with a lovely Chardonnay character. Great personality – full and rich, yet with pinpoint structure.

Vin-Top-10
95 p "Fenomenal"

Denna "champagne" är fenomenal. Fräsch med mogna toner, livliga bubblor och smak av äpple, citrus och lite tropisk frukt.

VinAvisen
5/5

"en fyllig och elegant smak av citrus som varar länge i munnen"

WineLab.dk
5/5

"Det doftar och smakar inte överraskande som champagne, även om vinet kommer från sydengelska Sussex"

Jag brukar prova Champagne, och får ofta frågan ”finns det någon utmanare till champagne?”. Ja, det finns mycket mousserande vin i världen, men få som är riktigt, riktigt bra. Det intressanta är att idag pratar man väldigt mycket om England. Tänk er dem vita klipporna vid Dover, det är precis samma kalkrika jord som i Champagne. Här har vi Nyetimber, ett av dem riktigt klassiska vinerna, och jag tycker att det är en fantastisk utmanare. Visst, man känner redan på doften att det här inte är champagne för den är lite rikare och rundare i stilen, men fortfarande ett väldigt vackert hantverk! Jättegod aperitif, men jag tycker det är väldigt kul att använda till mat. Här tänker jag framförallt på asiatisk mat, tänk er den rena, vackra tonen i sushi eller sashimi på tonfisk till exmpel. Med den här väldigt snygga, stringenta stilen…det tycker jag är jättevackert!

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

DRUVOR 55% chardonnay, 26% pinot noir och 19% pinot meunier

Producenten

Nyetimber har i över 25 år gjort Englands finaste, mousserande viner. Alla viner är gjorda på druvor från Nyetimbers egna odlingar som växer på sydliga sluttningar i en sandig och kalkrik jord, där de skyddas från de kyliga kustvindarna. Varje vingårdsläge vinifieras för sig för att skapa de bästa förutsättningar för att ta tillvara på det unika i varje växtplats och druva innan vinet sedan blandas. Vinrankorna beskärs strikt enligt de regler som finns för den traditionella metoden och vinerna lagras sedan extra länge på sin jästfällning för att uppnå en personlig karaktär och komplexitet. Nyetimbers ambition är att producera det bästa mousserade vinet i England och konkurrera med de bästa champagnerna. Första årgången såg dagens ljus 1992 och var en blanc de blanc. Vinet skapade rubriker direkt då experterna i en blindprovning i London hävdade att det var en champagne man provat. 2010 hade det italienska vinmagasinet Bollicini en blindsmakning i Verona med 52 mousserande viner. Bästa vin blev Nyetimber före bl.a. Bollinger Special Cuvée, Roederer och flera andra champagner.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://nyetimber.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du