Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Winefinders favoriter

WinefindersWinefinders favoriter

Winefinders Favoriter innehåller 6 olika röda viner som våra kunder och vårt Wine Team tycker är speciellt bra och prisvärda just nu. Här hittar du den läckra och lättdruckna Gilbert Rouge (drick till kyckling och fläsk), Bodegas Arrocals lite mer kraftfulla Ribera del Duero (smakrikare rätter av nö···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Gilbert Family Wines Gilbert Rouge 2021 -  (1 flaska)

Vinet är signerat vinmakare Simon Gilbert och Will Gilbert. Far och son som tillsammans utgör Gilbert & Gilbert, ett varumärke inom Gilbert Family Wines. Vinet är en blend på shiraz och pinot noir De olika druvsorterna vinifierades separat och druvorna avstjälkades och musten fick sedan tre till fyra dagars inledande kallmaceration. Därefter följde två till tre veckors jäsning i både rostfria ståltankar och öppna ektankar. Avslutningsvis så fick vinet vila fem månader på ekfat.

 

Bodegas Arrocal Tinto Fino Joven Roble 2021 - (1 flaska)

Druvorna (100% Tempranillo med det lokala namnet Tinto Fino) hämtas från vingårdar som hittas på 830 m.ö.h. som har en jordmån bestående av lera och är täckta med vinrankor med en ålder på 20-25 år. Efter vinifieringen så får vinet ligga i fat under nio månader. Den totala produktionen uppgår till ca 100 000 flaskor.

 

Amédée Sous les Cerisiers Rouge 2020 - (1 flaska)

Druvorna till Sous les Cerisiers Rouge växer i en jordmån som består av lera med inslag av krita på en sluttning vid foten av Mont Ventoux. Blenden består av 70% grenache, 30% syrah Druvor plockas i början av september och får genomgå en traditionell vinifiering med låg temperatur (16-18°C) med lång skalmaceration (20 dagar).

 

Ego Bodegas Acuma 2021 - (1 flaska)

En av förra årets stora succéer. Druvorna skördas för hand vid perfekt mognad, ett andra urval görs i källaren före vinfikation. Druvorna genomgår endast en försiktig pressnin innan den temperaturkontrollerade jäsningen (max 24 C). Efter det får vinet macerera med skalen i 15 dagar, med försiktig omrörning av skal- och jästrester och slutligen genomförs en malolaktisk jäsning på träfat. Slutresultatet är ett fruktigt och smakrikt vin med lång eftersmak.

 

Torbreck Woodcutters Shiraz 2020 - (1 flaska)

Senaste årgången av den här kritikerfavoriten från Torbreck. Namnet Woodcutter är inspirerat av David Powells (Torbrecks tidigare ägare) tid som skogshuggare i Torbreck-skogen i de skotska högländerna. Druvorna till alla Torbrecks viner skördas för hand och växer på lågt avkastande vinstockar. Vinet jäser i öppna tankar och pressas sedan varsamt. Vinet lagras med jästfällningen i 12 månader på stora gamla fat och foudres (stora ekfat). Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids lagring.

 

Kaiken Wines Indómito Malbec 2019 - (1 flaska)

Indomito Malbec är gjord på Malbec-druvor från utvalda vingårdslägen i Altamira i Ucodalen. Vinrankorna är planterade på en höjd av över 1 200 m.o.h. på en stenig jordmån med en blandning av kalk- och sandavlagringar, vulkanaska och lerjord. Mängden regn är begränsad till ca. 350 mm/år, så vinstockarna måste få sin näring djupt i marken, något som ger vinerna större koncentration. Samtidigt ger de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt en längre mognadsprocess, vilket ger vinerna krispighet och arom. En perfekt kombination för Malbec. Skörden (som reglel i mars) sker för hand och klasarna sorteras vidare när de kommer till källaren. Efter avstjälkning och en lätt kross, genomgår druvorna en sval skalmaceration 4 dagar i klassiska stora betongtankar för att optimera färg, arom och smakextrakt. När temperaturen ökar i tankarna startar jäsningen spontant med druvornas egen jästkultur och varar i ca. 27 dagar. Efter pressning genomgår vinet malolaktisk jäsning och mognar i 10 månader i samma betongtankar. Efter buteljering vilar vinet i flaskan i 4 månader innan det släpps.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du