Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Enjoy Wines & Spirits Vinterlåda Premium

Vad tyckte du?

Enjoy Wines & Spirits Vinterlåda Premium

I denna låda har vi plockat ut några favoritviner ur premiumsortimentet - särskilt utvalda till vinterns jul- och nyårsmiddagar. En lite lyxigare vardagslåda som innehåller två mousserande viner, ett vitt vin och tre röda viner i olika stilar. Lådan representerar välkända och hyllade regioner som ch ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

NV Blanc de Blancs Extra Brut, Rotari (1 flaska)

Druvorna skördas för hand från de vackra terrasserade vingårdarna i Alto Adige. Enbart de gårdens bästa chardonnaydruvor används till Rotari Blanc de Blancs. Den första jäsningen äger rum i rostfria tankar. Den andra jäsningen sker på flaska (enligt den klassiska metoden, kallad Metodo Classico). Efter avslutad jäsning mognar vinet hela 36 månader på sin jästfällning innan vinet degorgeras (jästfällningen skjuts ut och flaskan försluts med champagnekork). Passar som apéretif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Inbjudande doft med aromer av flinta, nötiga briochetoner och mogen citrusfrukt. I smaken är vinet knastertorrt med frisk fruktsyra och toner av citrus, flinta och fin nötighet.

 

NV Champagne Fondamental Brut, Nicolas Feuilatte (1 flaska)

Torr ekologisk champagne från uppskattade négoiantfirman Nicolas Feuilatte gjord på 65 % pinot noir och och 35 % chardonnay. Passar både som apéritif och till rätter av fisk och skaldjur. En medelfyllig champagne med torr fruktig smak med inslag av bröd och rostade nötter och mandel. 

 

2014 Plenio Verdicchio Classico Riserva, Umani Ronchi (1 flaska)

Umani Ronchi har sin bas i vinregionen Marche. Huset äger 110 hektar vingårdar i Verdicchio Classico-appellationen. Plenio Verdicchio Classico Riserva är toppvinet från Umanis Ronchis Verdicchio- serie. Vinens namn kommer från det latinska ordet "Plenium", vilket här hänvisar till vinets komplexitet, struktur och avrundade stil. Efter skörd kyls druvorna ner och genomgår en kort macceration innan pressning. 30% av musten jäser på stora 500 liters gamla franska ekfat följt av 12 månaders lagring. Resterande del vinifieras på rostfria tankar. Därefter lagras vinet efter buteljering i 6 månader. Stor, friskt fruktig doft med karaktär av päron, honungsmelon med aromatiska inslag och aningen ekfat. Fyllig i smaken med koncentrerad frukt. Inslag av tropisk frukt, örter, mentol och svag ekfatskaraktär. 

 

2016 Rioja Club Privado, Baron de Ley (1 flaska)

Omtyckt Rioja från välkända Baron de Ley. Druvorna skördas för hand i Baron de Leys vingårdar. Efter jäsning lagras vinet under 6 månader på amerikanska ekfat och sedan ytterligare ett år på flaska före lansering. Passar till rätter av fläsk och nötkött. Intensivt röd färg. Doften är fruktig, med inslag av stall, vanilj och mörka bär. Smaken är medelfylligt, mjuk, mogen smak med inslag av mörka bär och vanilj. 

 

2013 Poggio Teo Valiano Chianti Classico, Piccini (1 flaska)

Druvorna till vinet kommer från familjen Piccinis egendom i Chianti Classcio och närmare bestämt den lilla vingården Poggio Teo, efter manuell skörd och noggrann selektering pressas druvorna varsamt innan de får jäsa och sedan lagras i 15 månader på ekfat. Vinet är gott att dricka nu och kommer att utvecklas de närmsta 5 åren. Stor inbjudande och komplex doft med mängder av mogna körsbär, moreller, kryddor och härligt rostade ekfatstoner. I smaken är vinet elegant och välbalanserat med mängder av mörka bär, läder och välintegrerade ekfat. Passar till grillad T-benstek, vilt och smakrika pastarätter. 

 

2013 Barbaresco, Fontanafredda (1 flaska)

Barbaresco från fina årgång 2013 och anrika Fontanafredda i Piemonte. Druvorna har odlats på ca 400 meters höjd och skördades i första veckan på oktober. Efter jäsning har vinet legat på stora ekfat, så kallade botti, i 12 månader. Både slovensk och fransk ek har använts. Efter buteljering har vinet sedan vilat på flaskan i ytterligare 12 månader innan lansering. Passar till smakrika kötträtter samt till gräddiga pastarätter med svamp.  Robust och på samma gång elegant, med mycket bra struktur och typiska toner av kryddor, fat, mineral, nypon och mörka bär med en lång eftersmak. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I denna låda har vi plockat ut några favoritviner ur premiumsortimentet - särskilt utvalda till vinterns jul- och nyårsmiddagar. En lite lyxigare vardagslåda som innehåller två mousserande viner, ett vitt vin och tre röda viner i olika stilar. Lådan representerar välkända och hyllade regioner som champagne, Rioja, Chianti och Piemonte. Helt enkelt ett vin för varje tillfälle! (Pris vid köp av lösa flaskor: 1332 kronor. Pris vid köp av lådan: 1200 kronor.)

Producenten

Tillsammans med noga utvalda samarbetspartners över hela världen utvecklar Enjoy Wine & Spirits produkter som primärt riktar sig mot den Nordiska marknaden. Oavsett om det handlar om en lagrad rom eller ett kryddat brännvin så är målsättningen densamma; högsta kvalité i förhållande till pris.