Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Vinexperternas favoriter

WinefindersVinexperternas favoriter

Dags för en ny vinexperternas favoriter. Varje år testas tusentals viner av världens ledande vinkritiker i den klassiska 100-poängsskalan. Ett vin som fått över 90 poäng beskrivs så här av vinvärldens mest kände kritiker, Robert Parker:  ”Viner av exceptionell komplexitet och karaktär – kort sagt fa···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Kaiken Wines Indómito Malbec 2019 - 1 flaska.

Indomito Malbec är gjord på Malbec-druvor från utvalda vingårdslägen i Altamira i Ucodalen. Vinrankorna är planterade på en höjd av över 1 200 m.o.h. på en stenig jordmån med en blandning av kalk- och sandavlagringar, vulkanaska och lerjord. Mängden regn är begränsad till ca. 350 mm/år, så vinstockarna måste få sin näring djupt i marken, något som ger vinerna större koncentration. Samtidigt ger de stora temperaturskillnaderna mellan dag och natt en längre mognadsprocess, vilket ger vinerna krispighet och arom. En perfekt kombination för Malbec.

Decanter - 96 p "Really fresh and juicy, with lovely sweetness, floral elegance."

 


Bodegas Olarra Olarra Clasico Reserva 2018 - 1 Flaska.

Klassisk Rioja med otroligt höga betyg från Decanter. Olarra Clasico Reserva är gjord på 90% Temperanillo, 5% Garnacha och 5% Mazelo och Graciano som odlas främst i Rioja Alta, med även en liten andel i Rioja Baja. Alla vinstockar i dessa vingårdar odlas med traditionella metoder. Medelåldern på vinstockarna är över 30 år, som drar nytta av den lerrika jorden i Rioja Alta och Rioja Baja. Druvorna jäser i ståltankar vid en kontrollerad temperatur på 28ºC. Därefter placeras vinet på 225 liters ekfat och lagras i 18 månader. Vinet lagras slutligen på flaska innan det släpps. Perfekt till vällagade kötträtter med mycket smak.

Decanter - 96 p "A wine to savour - pure class - with a long, spicy finish."

 

 

Bodegas Familia Bastida Genio Espanol Roble 2021.

Bodegas Famila Bastida är kända för att göra otroligt prisvärda hantverksviner och på lokala druvsorter. Här har man jobbat med Monastell, fransmännens Mourvèdre, som växt på hög höjd mellan 600-900 möh. Här råder ett väldigt torrt klimat och en karg, kalkrik och stenig jordmån som ger låga skördeuttag vilket borgar för hög kvalitet. Vinet har lagrats i fyra månader på 300 liters ekfat, en blandning av franska och amerikanska, vilket gett en liten fin mognads- och ekton till vinet. Drick vid 16-18 grader till dina kötträttsfavoriter eller till lite kraftigare vegetarisk mat. 96 poäng av Decanter - "Relly, really classy."

Decanter -96 p "Really really classy."

 

Château La Tonnelle 2019.

2019 superårgången i den nu historiska trippeln 2018, 2019 och 2020. Chateau La Tonnelle är systerslott till Lamothe Cissac och en klassisk Haut Médoc. Vinet är klassificerat som en Cru Bourgeois i Bordeaux. Det är ett vin som år efter år levererar på hög nivå men till ett väldigt tilltalande pris. Vinet är gjort på 70 procent cabernet sauvignon, 26 procent merlot och 4 procent petit verdot. Vinet lagras på franska ekfat i 12 månader. 2019 anses redan vara en klassisk årgång - en av de bästa på 2000-talet - och vinerna från årgången är väldigt lagringsdugliga.

Wineenthusiast - 93p "This is a beautifully structured wine".

 

 

Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2022.

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare uttryck med ett nyanserat inslag av ek. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i cirka tio dagar på ståltankar. Vinet har sedan lagrats i ekfat 6-9 månader fram till buteljeringen. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter men är också en drömmatchning till pizza.

James Suckling - 91 p "Juicy and meaty on the palate"

 

 

El Enemigo Wines El Enemigo Chardonnay 2021.

Ännu en årgång av denna fantastiska chardonnay som levererar långt mer än sin prislapp. El Enemigo Chardonnay görs på druvor från en enda vingård som ligger i Luján de Cuyo, 1400 meter över havet, i Gualtallary där jordmånen är mycket kalkrik. Druvorna skördades i tre omgångar för att få en ultimat mix av fräschör och mognad. De jäste sedan på 500-liters ekfat och lagrades med jästfällningen i 9 månader. Bara 20 procent av vinet genomgick den så kallade malolaktiska jäsningen som omvandlar den hårdare äppelsyran till mjölksyra. I 80 procent av ekfaten utvecklades ett tunt lager med jästceller (flor) som man bland annat ser i Jerez och Jura vilket ger en bloomig och lite kryddig sälta till vinet.

James Suckling - 97 p "Love the austerity here".

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du