Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Utvalda viner 1

Vad tyckte du?

Winefinders Utvalda viner 1

En låda med sex utvalda viner för våren. Vinerna är särskilt utvalda för att passa olika sorters mat - från skaldjur och fisk till grönsaker och kött. Samtliga viner kommer från några av Winefinders bäst säljande producenter. En perfekt middagslåda.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Delicato Family Stonebarn Chardonnay 2017

Stone Barn står för klassiska Kaliforniska viner, där druvorna får växa till perfekt mognad vilket ger smakrika, fruktdrivna, balanserade och fylliga till medelfylliga viner. Druvorna växer i premium vinområdena Lodi och Coastal Regions, där jordmånen är utmärkt för att odla Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon och Zinfandel. Ledorden är ”focus on over-delivery on quality”, vilket man anammat under tre generationers vinmakeri och resulterat i ett vinhantverk som erkänts av diverse nationella och internationella utmärkelser.

Weingut Müller Riesling Göttweiger Berg 2018

Druvorna till detta vin kommer från ekologiskt odlade vingårdar kring berget Göttweiger i södra Kremstal. Druvorna skördades i mitten av oktober och jästes under temperaturkontroll i rostfria ståltankar för att bibehålla vinets fräschör. En välbalanserad instegs-reisling som passar såväl som aperitif som till fisk och skaldjur.

Weingut Müller Zweigelt Göttweiger Berg Rosé 2018

Krispig och fruktig österrikisk rosé från familjen bakom Weingut Müller. Druvorna till denna fruktiga rosé kommer från Müllers vingårdar runt berget Göttweiger i södra Kremstal. Druvorna jästes på rostfria ståltankar för att bibehålla sin fräschör. Passar som aperitif eller till grönsaksbaserade rätter, tonfisk och sallader.

Zengarello Biferno Rosso Riserva 2011

Strax ovanför Italiens klack finns ett vinområde med namnet Molise där den lilla, lilla DOC-regionen Biferno ligger. Känner du inte till Biferno är det inte så konstigt - det är en riktig doldisregion och också en av Italiens allra minsta vinregioner. Här har dock vin odlats sedan 500 år före Kristus även om det mesta dricks lokalt och man fick sin DOC-status så sent som 1983. Det är från denna lilla region som druvorna till detta vin kommer. Druvorna handskördas och lagras därefter 36 månader på ekfat en tid på ståltank innan buteljering. Druvblenden består av 80% montepuliciano och 20% aglianico vilket gör att vinet matchas bra till smakrika kötträtter, grillat samt till lagrade hårdostar och charkuterier.

Chateau Pesquie Le Paradou Grenache 2015

Familjen Chaudière, som driver populära Château Pesquie, skapade år 2005 varumärket Le Paradou för att kunna göra mjuka, fruktdrivna viner bortom de strikta appellationsregler som gäller i regionen Luberon i Ventoux, där vingårdarna ligger. Namnet Paradou kan dels översättas till ”Paradis” på gammelprovencalska, men refererar främst till de gamla vattenkvarnar som förr fanns i området. Just Le Paradou är faktiskt en gammal vattenkvarn som äges av familjen Chaudière - själva kvarnen är idag ett gästhus för familjens släkt och vänner. Frédéric och Alexandre Chaudière har i denna cuvée valt ut grenachevingårdar med något högre altitud (mellan 200 och 250 meter) för att få den höga fräscha syra de eftersträvar. Druvorna avstjälkas och placeras i betong- och rostfria stålfat i 10-15 dagar. Vinet lagras inte på ekfat - även detta för att bibehålla ren och tydligt fruktighet. Passar utmärkt till grillen, pastan eller smakrika korvar - eller varför inte att bara njuta som det är.

Montelvini Prosecco Treviso DOC Spago Frizzante

Fruktigt frizzig Prosecco från Montelvini! Druvorna kommer från regionen Treviso och består till 100% av klassiska proseccodruvan glera. Vinet är i en stil som kallas "Frizzante" - det innebär att trycket i flaskan är ungefär hälften av en "Spumante" (2,5 bar istället för 5) vilket ger vinet en mjukare mousse med mindre aggressiva druvor. Vinet är ursprungsytypiskt i stilen och med sin päronfruktiga aromatik och antydan till restsötma är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Drickes
2020-2022
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En låda med sex utvalda viner för våren. Vinerna är särskilt utvalda för att passa olika sorters mat - från skaldjur och fisk till grönsaker och kött. Samtliga viner kommer från några av Winefinders bäst säljande producenter. En perfekt middagslåda.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du