Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Prova på Winefinder Premium

Vad tyckte du?

Winefinders Prova på Winefinder Premium

Missa inte Prova på Winefinder Volym 2 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En premiumlåda för dig som vill ha utvalda viner som ···

Låda (6 st)

1 194:-

Smaknotering

En lite mer premium blandlåda med ett fräscht och läskande bubbel, en etna bianco och en snustorr riesling från vingårdsläge. Dessutom cabernet sauvignon från australien och två italienare, en traditionell ripasson och en barolo från fantastika årgången 2015. 

 

Montelvini, Prosecco Valdobbiadene Superiore Extra Dry NV (1 flaska)


Från Winefinders egen Presccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras toppcuvéer! Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Druvorna till detta vin kommer från utvalda vingårdar i en av dessa DOCG-byar: Valdobbiadene. Vinet tillhörs Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis". Stiltypisk med sin tillgängliga fräschör men vinet har också det lilla extra!

Cantine Nicosia Vúlka Etna Bianco 2018 (1 flaska)

Vulkà Etna Bianco är en blandning av Carricante och Catarratto, en klassisk blend för Etna, vilket kännetecknas av en extraordinär fräschhet och elegans. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höga höjd ger detta vin en stor mineralitet och en unik karaktär.
Druvsorter: Carricante 60% - Catarratto 40%
Vingårdar: Jorden är vulkanisk och mycket rik på mineraler och återfinns på en höjd av 650-750 m.ö.h.
Skörd: För hand under den andra veckan i oktober
Maceration: De noggrant utvalda druvorna kallmacereras i 24 timmar.
Jäsning: Juicen får jäsa vid en kontrollerad temperatur på 15-18° C i 20-25 dagar.
Lagring: Huvudsakligen i rostfria ståltankar på jästfällningen följt av cirka 2 månader i flaskan

Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburger Riesling 2018 (1 flaska)


Nu årgång från Winefinderfavoriten Huff! Det här är ett snäpp upp från Weingut Huffs a instegsriesling. Schwabsburg tillhör de där orterna som borde vara mer känd. Här vinrankorna är planterade på röd skiffer- och lerblandad jord mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein - och läget är lite svalare och blåsigare än vingårdarna närmare floden. Ortsläget ger därför otroligt fräscha och friska viner med en läcker ton av äpplen, citrus och persika med fin lagringspotential.

Wynns Coonawarra Estate The Gables Cabernet Sauvignon 2015 (1 flaska)

Australiska favoriten Wynn’s The Gables är tillbaka i butiken! The Gables har varit en av Wynn’s signaturer under lång tid och är ett rättesnöre för australiska kvalitetsviner. Vinet kommer från små parceller med cabernet sauvignon i Coonawarra där de skördades sent på säsongen när mognaden och syran var i optimal balans. Vinet fick därefter 16 månaders lagring på en mix an nya och använda franska barriquer, hogs, vats och ståltankar. The Gables kan sparas i upp till ett decennium och gör sig väl tillsammans med den grillade maten eller smakrika grytor.

Tedeschi Capitel San Rocco Ripasso 2017 (1 flaska)

Ripasso från gamla amaronefamiljen Tedeschi. Druvorna till detta vin kommer från kullarna kring Maraine i hjärtat av Valpoliciella. Att vinet är gjort på Ripasso-metoden innebär att man använt sig av metoden att torka druvor (som vid tillverkning av Amarone och Recioto). Det är en teknik där man adderar extra smak och alkohol till ett vanligt Valpoliciella-vin genom att återjäsa den unga valpoliciellan tillsammans med de opressade druvskalen från amaronedruvor.
Denna ripasso är en blend av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Vinet lagrades i slavonisk ek i sex månader innan buteljering. Ett kraftfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

Carlo Revello & Figli Barolo 2015 (1 flaska)

Nu har vi en ny topproducent hos oss på Winefinder. Carlo Revello bildades 2016 när bröderna bakom Fratelli Revello valde att gå skilda vägar (inte på grund av någon dispyt utan för att trygga de båda familjernas arv). Vingårdar och vinerna i källaren delades 50/50 och helt plötsligt fanns det en ny superproducent i La Morra.
Det här är Carlo Revellos signaturvin - familjens klassiska Barolo som kommer från vingårdar i och runt Annunziata i La Morra. Rankorna planterades av Carlos far mellan 1960 och 1993 och de växer på samma kalkrika lerjordar som dominerar i regionen. Druvorna skördades i oktober och fick 4 dagars jäsning/urlakning i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) innan de fick jäsa klart i ståltankar. Därefter lgrades vinet i 24 månader på en blandning av redan använd (80 procent) och ny (20 procent) ek. Det här är ett smakrikt och djupt vin som lätt kan lagras i tio år eller mer. Årgång 2015 tillhör de bästa på 10-talet och har gett viner med en förförisk frukt och därför går vinet att dricka redan nu. Drick till smakrika risotto- och kötträtter.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/517051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Prova på Winefinder Volym 2 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En premiumlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta! 

Pris om du köper flaskorna var för sig - 1280:-).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du