Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Prova på Winefinder I

Vad tyckte du?

Winefinders Prova på Winefinder I

Missa inte Prova på Winefinder Volym 1 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda vine ···

Låda (6 st)

798:-

Smaknotering

En härlig blandlåda med ett fräscht och läskande bubbel, ett krispigt vitt vin och en snustorr riesling. Dessutom tre olika italienare, en mogen och generös nero di troia, en klassisk valpolicella och en nyanserad langhe. 

 

Montelvini, Prosecco Extra Dry NV (1 flaska)


Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Detta är ett fynd som Winefinders Wineteam hittade på Italiens största vinmässa, Vinitaly i år. Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

Weingut Müller Grüner Veltliner Ried Neuberg 2019 (1 flaska)

Prisbelönt grüner vetliner från vingårdar i Neuberg som ligger i den södra delen av Kremstel. Jordmånen i denna vingård består av ett lager av löss-jord ovanpå kalksten vilket ger mycket perfekta förhållanden för fruktiga men samtidigt krispiga viner gjorda på Grüner Veltliner. Klimatet kännetecknas av det varma pannoniska klimatet i kombination med kalla, nattliga luftströmmar från norra Waldviertel.
Passar perfekt till det österrikiska köket men även till lite smakrikare rätter från Asien.

Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2018 (1 flaska)


Ny årgång av denna fantastiska instegsriesling från Christine och Jermey Bird-Huff som har imponerat på Winefinderteamet sedan vi träffade dem för första gången på Europas största vinmässa, Prowein, 2016. Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra riesling med en kristllklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara rättframt och kul att dricka. Druvorna kommer från platån och foten av Roter Hang där jorden är lite bördigare - vilket ger ett vin med generös frukt som mognar snabbare. 2018 var ett år med ett varmt och gynnsamt väder. Enda problemet var med lite torka - men eftersom det kom mycket regn under vintern kunde frukten skördas under ideala förhållanden. Slutreslutatet är ett vin med vibrerande energisk syra och fin mogen frukt. Ett vin för fisk, skaldjur och lättare kötträtter eller vegetariska rätter. Också perfekt som aperitif. 

 
Urban Wines Castel del Monte Riserva Ragaletti 2008 (1 flaska)


Castel del Monte Riserva 2008 Ragaletti kommer från vingårdar belägna vid världsarvet Castel del Monte, som även givit namnet till vindistriktet.
Druvorna skördades för hand under slutet av oktober 2008 från gamla vinstockar med en snittålder av 30 år. Skördeuttaget är lågt och varje vinranka beskärs så att endast fem klasar växer på rankan vilket ger extra djup och koncentration till vinet.

Tedeschi Valpolicella DOC Superiore 2017 (1 flaska)


Klassisk Valpolicella från ett av de riktigt gamla amaronefamiljerna. Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar i Mezzane och Tregnano där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 35% corvina, 35% corvinone, 20% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara och dindarella. Druvorna skördades i slutet av september och början av oktober. Vinet lagrades därefter i ett år på slavonisk ek och sex månader på flaska. Ett klassiskt italienskt vin som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

Carlo Revello & Figli Langhe Nebbiolo 2018 (1 flaska)

Carlo Revellos Langhe Nebbiolo kommer från egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över havet. Terroiren är samma kalkblandade lera som man hittar alla Revellos vingårdar. Skörden skedde i början av oktober. Jäsning och urlakning startades i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och pågick i fyra dagar innan man drog över musten för slutjäsning och malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagrades sedan mellan 12-14 månader i använda franska ekfat. Vinet är på alla sätt en lillasyster till Revellos Barolo - lättare och fräschare och ett vin som går att dricka ungt. Vinet kan dock lagras i 3-5 år utan problem. Drick till pasta, risotto och kötträtter.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/515851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Missa inte Prova på Winefinder Volym 1 som tagits fram för att ge ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett mousserande, två vita och tre röda viner. En perfekt startlåda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta! 

Pris om du köper flaskorna var för sig - 904:-).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du