Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 7

Vad tyckte du?

Dryckesbutikens Naturvinslåda Volym 7

Ekologisk

De tidigare sex naturvinslådorna i denna serie har haft en strykande åtgång och därför är vi glada att äntligen kunna presentera Volym 7 av denna spännande och populära temalåda! Lådan består denna gång av tre vita och tre röda från två olika ursprung - lådan blir helt enkelt något av en Loiredale ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

2015 Sèvre-et-Maine Le Mortier Gobin, Complémen Terre (1 flaska)

Efter att ha rest runt i världen och jobbat med vin bestämde sig detta par för att starta sitt eget projekt i Muscadet. 2014 var deras första årgång och idag brukar de 8,5 hektar ekologisk vinmark, varav 7,8 i Muscadet. De har fyra olika jordsmåner som var och en representeras av en egen cuveé: Croix Moriceau, NoLem, Le Breil och Le Mortier Gobin. Le Mortier Gobin är gjord på 100% muscadet från appellationen Muscadet Sèvre et Maine. Vinet spenderar 12 månader på sin jästfällning i betongkar. En frisk och bred i doft och smak med tydliga sekundäraromer från jästhanteringen. Vinet är buteljerat ofiltrerat och är därmed lätt cloudy i utseendet. Perfekt till fisk och skaldjur.

 

2017 Touraine Sauvignon, Pierre-Olivier Bonhomme (1 flaska)

Pierre-Olivier Bonhomme håller till i appellationen Tourraine i franska Loiredalen. Han började sin bana som tonåring då han jobbade för legendaren Thierry Puzelat på Clos du Tue-Boeuf. Under årens lopp började Thierry hitta nya spännande vingårdslägen och vännerna bestämde sig för att starta upp en ny vingård vid sidan av Clos du Tue-Boeuf - och så föddes Château Puzelat-Bonhomme. Närmare tio år senare, 2014, köpte Pierre-Oliver ut Thierry som behövde fokusera på familjens egendom. Detta vin består av 100 % sauvignon blanc (rankornas medelålder är 10-30 år). Druvorna direktpressades och fick därefter 5 månaders lagring på ståltank och gamla 500-liters fat.

 

2016 Existe en Blanc, Domaine l’Oubliée (1 flaska)

Xavier Courant är en exilparisare som jobbat med vin i hela sitt liv. Han bestämde sig för att komma ännu närmare vinet och studerade därför vitikultur och vinifikation under ett år och begav sig därefter till Loiredalen. Där jobbade han först under legendariska Romain Guiberteau i Saumur som lärde honom att glömma allt konventionellt han lärt sig i skolbänken. År 2009 lyckades han köpa tre vingårdar planterade med Cabernet Franc och Chenin Blanc i kommunen Saint-Patrice i hjärtat av rödvinsdistriktet Bourgueil. Idag äger han sammanlagt 6,4 hektar som alla odlas ekologiskt med biodynamiska tillvägagångssätt. Xaviers viner är rena, fruktdrivna och expressiva med just den där oemotståndliga örtigheten som gör cabernet franc så tilltalande. Såväl hans röda som hans vita viner tål såväl lagring som att drickas unga. Existe en Blanc består av 100% chenin blanc (i regionen kallad Pineau) som vuxit på jordar med lera, silex och flinta. Druvorna direktpressas och lagras därefter i 12 månader på gamla 225-liters ekfat. Vinet har en maffig stil med mycket frukt, vita blommor, karaktäristisk syra och elegans.

 

2017 Cinsault, Domaine l’Amandier (1 flaska)

Efter studier i ekonomi bestämde sig Martin Texier för att byta bana och satsade istället på att utveckla sig inom musik och vinmakning. Idag har Martin fem hektar i Saint-Julien-en-Saint-Alban där även hans far Éric Texier har sina vingårdar. Martin gör rena, fruktdrivna och eleganta röda viner samt en Pètillant Naturel. Hans 2017 Cinsault är klassad som en Vin de France och kommer från gamla rankor planterade på 50-talet. 50% av druvorna avstjälkas och resterande del vinifieras som hela klasar. Jäsningen pågår i en vecka i öppna jäskar. Efter pressning lagras vinet i betong. Vinet är lätt och charmigt men finstrukturerade tanniner och inslag av röda bär.

 

2017 Côtes-du-Rhône, Domaine l’Amandier (1 flaska)

Som jämförelse till Martin Texiers Cinsault presenterar vi här också hans röda Côtes-du-Rhône från 2017. Vinet (som tidigare kallades L’Indigène) görs på 100% grenache från 30-åriga rankor. Vinet jäses i hela klasar med minimal extraktion och lagras över vintermånaderna i betongkar innan det buteljernas under tidig vår. Vinet är mjukt och medelfylligt med fin kryddighet och salmiakkaraktär som inramas av mörka och röda frukter.

 

2016 Syrah Vin de France, Domaine Miquette, Ardèche (1 flaska)

Efter att ha jobbat för andra producenter i många år bestämde sig Paul Estève och Chrystelle Marielle att skapa en egen egendom år 2003. De äger 3,5 egna hektar i Saint-Joseph men köper in ytterligare druvor från vänner i Ardèche. Efter att ha spenderat mycket tid i Georgien menar paret att de vill tillbaka till det ursprungliga - därför använder de sig i hög grad av amforor. Detta vin, består av 100% syrah från Ardèche kommer från granitjordar 400 meter över havet. Druvorna avstjälkades och jästes i tre veckor i amforor innan det genomgick en varsam pressning och lagring i 6 månader på ståltank. Vinet har en typisk syrah-nos, med toner av peppar, charkuterier och mörk frukt. Oemotståndligt och fantastiskt gott!

 

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Efter dundersuccén med våra naturvinslådor är det äntligen dags för Volym 7!"

"Äntligen tillbaka: vår efterlängtade Naturlåda Volym 7! Efter dundersuccén med de tidigare naturvinslådorna är det äntligen dags för nya lådan! Den här lådan innehåller tre olika röda och tre vita europeiska viner. Förutom att de alla är gjorda genom naturligt jordbruk har de en gemensam fräschör och renhet i frukten - och är särskilt utvalda för att möta upp vinterns smaker."

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/54151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De tidigare sex naturvinslådorna i denna serie har haft en strykande åtgång och därför är vi glada att äntligen kunna presentera Volym 7 av denna spännande och populära temalåda! Lådan består denna gång av tre vita och tre röda från två olika ursprung - lådan blir helt enkelt något av en Loiredalen v.s. Rhônedalen. Vi presenterar ett antal nya årgångar av efterfrågade favoriter och ett antal helt nya viner.

Samtliga viner har odlats genom småskaligt naturligt jordbruk - alla är särskilt utvalda för att möta vinterns smaker. Att populariteten förnaturviner har ökat lavinartat talar sitt tydliga språk; våra lådor säljer vanligtvis slut inom två veckor från lansering. Äntligen kan vi fylla på lagret igen - här gäller det att slå till! Dryckesbutiken är en svensk importör som arbetar med vinbönder som arbetar utan bekämpningsmedel, kemiska gödningsmedel och genmodifierat jordbruk. All frukt plockas för hand. Kort beskrivet är filosofin att de vill jobba betydligt mer i vingården än i vinkällaren, för att få fram så ärliga viner som möjligt. För oss som är svaga får småskaligt producerade viner, gjorda av producenter som värnar om naturen och miljön passar Naturvinslådan som handen i handsken.