Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Middagslåda
Våra kunder tycker

WinefindersMiddagslåda

I denna låda har vi plockat ut några kundfavoriter ur sortimentet och satt ihop en härlig festlåda - särskilt utvalda för att förgylla middagen oavsett om det är vardag eller fest. Lådan innehåller ett mousserande vin, ett rosévin, ett vitt vin och tre röda viner i olika stilar. Viner som går väldig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Cofama Cava Fanatic Brut (1 flaska)

Kooperativet Cofama gör några av de mest prisvärda Cava-viner som vi hittat. Druvorna kommer från DO Cava, med en koncentration på ursprungsområdet i Penedes. Just det här vinet är en blandning på de tre klassiska cava-druvorna Xarel-lo (40 procent), Macabeo (40 procent) och Parellada (20 procent). Det har lagrats i 10 månader på jästfällningen innan det degorgerades och slutligen förseglades med champagnekork. Det här är ett friskt och torrt men ändå runt vin som passar utmärkt som aperitif men som också kan drickas till tapas, fisk och skaldjur och sallader.

 

Château Pigoudet Première Rosé 2021 (1 flaska)

Nya årgången av Château Pigoudets Premère Rosé. Vinet som kommit att bli vår absolut mest populära rosé. 2021 var ett år som var allt annat än lugnt för vinodlarna i Provence. Frost i april och torka under sommaren innebar att skörden blev mindre än förväntat medn bären som skördades var små och koncentrerade - något som är en förutsättning för riktigt bra viner. Sluresultatet är ett friskt och härligt fräscht vin med inslag av röda bär och kryddor. Première är Pigoudets klassiska rosé som bjuder på en ren och frisk fruktighet. Ett perfekt vår- och sommarvin i lättillgänglig stil. Matcha med fisk, skaldjur, sallader, lättare kötträtter eller som en aperitif.

 

Cusumano Insolia 2019 (1 flaska)

Vinet är gjort på 100 procent insolia - en grön druvsort som förr var vanlig i Siciliens söta Marsalavin men som nu allt oftare görs i en torr och friskt krispig variant. Vinet är kallmacererat tillsammans med skalen och sedan jäst och lagrats på ståltankar. Det har skapat ett mycket friskt vin med en angenäm bitterhet i eftersmaken.

 

 

Amédée Sous les Cerisiers Rouge 2020 (1 flaska)

Druvorna till detta vin växer på en jordmån av lera med inslag av krita på en sluttningar vid foten av Mont Ventoux. Druvor: 70% grenache, 30% syrah. Skörd och vinifiering: Druvor plockas i början av september. Traditionell vinifiering med låg temperatur (16-18°C) med lång skalmaceration (20 dagar).

 

Carlo Revello & Figli Langhe Nebbiolo 2020 (1 flaska)

Carlo Revellos Langhe Nebbiolo kommer från egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över havet. Terroiren är samma kalkblandade lera som man hittar alla Revellos vingårdar. Skörden skedde i början av oktober. Jäsning och urlakning startades i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och pågick i fyra dagar innan man drog över musten för slutjäsning och malolaktisk jäsning på ståltank. Vinet lagrades sedan mellan 12-14 månader i använda franska ekfat. Vinet är på alla sätt en lillasyster till Revellos Barolo - lättare och fräschare och ett vin som går att dricka ungt. Vinet kan dock lagras i 3-5 år utan problem. Drick till pasta, risotto och kötträtter.

 

Lievland Vineyards Cellar Reserve Syrah 2019 (1 flaska)

Druvorna till Lievlands Reserve Syrah kommer från fem utvalda vingårdar i Paarl och Swartland - en liten bit bort från Stellenbosch där egendomen har sitt hem. Vinet domineras av Syrah men innehåller också små mängder mourvèdre, grenache och cinsault. De skördas för hand i små korgar under de svalare morgontimmarna. Druvorna från de olika vingårdarna och de olika druvsorterna vinifieras för sig i ståltankar, där en del av syrahdruvorna får jäsa som hela klasar vilket ger mer struktur åt det färdiga vinet. Efter jäsningen lagras vinet i 14 månader på franska ekfat, varav 15% är ny ek. Slutresultatet är ett vin med mycket smak och personlighet - som gjort för olika kötträtter.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Den perfekta sommarlådan för lata semesterdagar."

"Den perfekta sommarlådan för lata dagar i sommarhuset eller vid stranden. Vi har gjort urvalet. Du behöver bara tänka rött, vitt. rosé eller bubbel?"

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

I denna låda har vi plockat ut några kundfavoriter ur sortimentet och satt ihop en härlig festlåda - särskilt utvalda för att förgylla middagen oavsett om det är vardag eller fest. Lådan innehåller ett mousserande vin, ett rosévin, ett vitt vin och tre röda viner i olika stilar. Viner som går väldigt bra att matcha till olika sorters mat - från skaldjur och fisk till kött och grönsaker. 

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du