Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lagringsviner Volym 4

Vad tyckte du?

Winefinders Lagringsviner Volym 4

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år! 

Låda (12 st)

3 900:-

Smaknotering

2012 Barolo Marcenasco, Renato Ratti (3 flaskor)

Vingården Marcenasco har antika rötter. Det finns historiska dokument från 1200-talet om "Rigestum comunis Albe" som vittnar om odling av nebbiolo-stockar i området "Marcenascum". Marcenasco är firmans första barolovin. Barolo är ett vin som lämpar sig för lång lagring. Marcenasco är Renato Rattis instegsbarolo - som ligger på en ovanligt hög nivå. Vingården Marcenasco har antika rötter, det finns historiska dokument från 1200-talet om "Rigestum comunis Albe" som vittnar om odling av nebbiolo-stockar i området "Marcenascum". Vinet görs i traditionell stil och lagras i stora fat. Doften är mycket nyanserad med komplexa aromer av hallon, plommon, körsbär och viol. Smaken är ganska fyllig och kraftig med hög syra, markerade tanniner och inslag av kaffe, lakrits och tjära. Eftersmaken är lång med toner av choklad och svamp.

 

2012 Crozes Hermitage Domaine Raymond Roure, Paul Jaboulet Ainé (3 flaskor)

Från den fantastiska årgången 2012. Egendomen täcker inte mer än 3 hektar och ligger i en av distriktets bästa delar. Vinet lagrades i ca 12 månader på franska ekfat varav ca 20 procent var nya. Produktionen ligger på endast 500 lådor. Stor och mycket koncentrerad doft av svarta vinbär, plommon, sötlakrits, rostade ekfat och örter. Stor och fyllig smak med kryddiga och peppriga toner och tydlig fatkaraktär. Lång och koncentrerad eftersmak.

 

2012 Blueprint Shiraz, De Trafford (3 flaskor)
Druvorna kommer huvudsakligen från 11-åriga stockar i vingården Keermont i Sydafrika. Vinet pressas och dras om till gamla ekfat där det lagras i 22 månader. Vinet varken klaras eller filtreras. DRUVOR 92% shiraz och 8% petit verdot. Vinet kan drickas nu men vinner på en tids ytterligare lagring. Doften är stor och fruktig med inslag av mörka bär, svartpeppar och muskot. Smaken är mycket fyllig med markerade tanniner och mogen frukt. Lång, kompakt eftersmak. Utsedd till ” Platter´s Red Wine of the Year for 2015”.

 

2013 Estate Chardonnay, Walter Hansel (3 flaskor)
Det ligger ett oerhört noggrant arbete bakom den fantastiska kvaliteten på Stephen handels chardonnay: lågt skördetag, manuell skörd i flera omgångar och varsam vinifiering. Vinet genomgick alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i franska ekfat. 2015 var en liten årgång med 25% mindre skörd än vad som är normalt. En stor amerikansk chardonnay! Doften är stor och fruktig med balanserad fatkaraktär och inslag av exotisk frukt, honung och gula äpplen. Smaken är medelfyllig med markerat frisk syra och lång, krämig eftersmak med toner av citrus, friska äpplen, ek och smör. Bra längd i eftersmaken.

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år!