Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Lagringsviner Volym 4

Vad tyckte du?

Winefinders Lagringsviner Volym 4

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år! 

Låda (12 st)

3 900:-

Smaknotering

 

Ca del Baio, Barbaresco Asili 2010 (3 flaskor): Bästa årgången någonsin enligt The Wine Advocate! Ca´ del Baio är ett litet familjeföretag, som har sina vingårdar nära byn Treiso bara 7 km. från Alba och dels i Barbaresco, huvudsakligen i Asili söder om byn. Ca´del Baios cantina (vingård) ligger i Treiso, och även om gården är en modern vinifikationsanläggning går vintraditionen i familjen tillbaka till 1880. Idag drivs företaget av Giulio Grasso och hans dotter Paola. Nebbiolo är en svårodlad druvsort, som vinbönderna fortsätter att kämpa med på grund av dess aromatiska elegans och oerhörda lagringspotential. Vinet lagrades på både stora och små fat av fransk ek i 24 månader. Doften är mycket stor med inslag av rosor, tjära, körsbär, nypron, kakao och mineral. Smaken är fyllig med eleganta och kraftfulla tanniner, tydlig fatkaraktär, frisk fruktsyra och imponerande längd. Vinet kan drickas redan nu men vinner på lagring.

 

Shafer Vineyards, Merlot 2011 (3 flaskor):  "A terrific effort",  enligt amerikanska The Wine Advocate. Redan som 23-åring lämnade John Shafer förlagsvärlden i Chicago för att år 1972 köpa en stor egendom i Stag’s Leap. Det första vinet, gjort av vinmakaresset Tony Soter, lanserades 1981 och blev en succé. Idag drivs gården av den oenolog-utbildade sonen Doug. Vinmakandet sköts av Elias Fernandez – en av de skickligaste i Napa Valley. Shafer är sedan 1990 pionjärer inom biologisk odling. Vinet har en stor öppen doft av mörka bär och örter. Smaken är drygt medelfyllig med bra balans och pigg syra. Här finns gott om sötmogna mörka bär, kryddor och fina fattoner. Lång fruktdriven eftersmak. Vinet är gjort på 75% Merlot, 15% cabernet sauvignon, 8% malbec och 2% petit verdot. 

 

Rustenberg, John X Merriman 2009 (3 flaskor):  "You would be hard pressed to find another wine that delivers such class at this price Neal Martin",  menar The Wine Advocate. Vinet lånar sitt namn av John Xavier Merriman som köpte gården 1892 och lade grunden till vad Rustenberg är idag. Han lade ner stor möda på att plantera om vingårdarna, som drabbats av phylloxera, och bygga om anläggningen med den modernaste teknik som var tillgänglig i slutet av 1800-talet. Vinet är en så kallad bordeauxblend och druvorna har växt på Simonsbergs sydvästsluttningar. Vinet är gjort på 48% cabernet sauvignon, 40% merlot, 6% petit verdot, 3% cabernet franc och 3% malbec. Doften är stor och fruktig med inslag av ek, plommon och mörka bär. Smaken är fyllig med kompakt frukt och mogna, inbäddade tanniner. Vinet kan drickas nu men vinner på ytterligare lagring.

 

Tenuta La Poderina, Brunello di Montalcino 2008 (3 flaskor): "Striking in its beauty... I have to say, it is also one of the most joyous, exuberant wines I tasted during my week in Montalcino!" enligt The Wine Advocate. Vingården köptes 1988 av egendomen del Cerro i Montepulciano och vinet produceras av ett vinmakarteam under överinseende av Riccardo Cottarella. Vinet görs på druvsorten sangiovese, eller brunello som klonen kallas i Montalcino. Doften är stor och bärig med inslag av blåbär, körsbär, hallon och torkade rosor. Smaken är fyllig med kompakt frukt och markerad syra. Här finns lager på lager av mogen mörk frukt i en fyllig och mycket balanserad stil. Lång fruktdriven eftersmak. Vinet kan drickas redan nu men vinner på en tids ytterligare lagring.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Utvalda lagringsviner - fyra spännande och högklassiga viner med tre flaskor av varje sort. Perfekt för dig som vill  följa vinets utveckling - ett tips är att testa en flaska nu, en om tre år och en om fem år!