Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Kundernas Favoriter

Winefinders Kundernas Favoriter

Temalådan med några våra mest sålda viner - det vill säga vinerna som ni kunder gillar bäst. Det här är en blandning som som ger dig ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett fräscht mousserande, ett vit ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering


Montelvini Prosecco Extra Dry -  (1 flaska)

Härligt fräsch Prosecco i klassisk stil! Producenten bakom detta vin gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är Extra Dry Prosecco. Klassisk i stilen med sin päronfruktiga aromatik är den utmärkt att dricka i sin ungdom - gärna som aperitif eller tillsammans med skaldjur, fisk och sallad.

 

Lismore Estate Vineyards Phoenix Chenin Blanc 2020 - (1 flaska)

Samantha O´Keefe är en av kapprovinsens mest talangfulla vinmakare. Nyligen invald i Cape Winemakers Guid och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika. Phoenix är en unik Chenin Blanc där druvorna donerats till Samantha från en av Cape Winemaker Guild-medlemmarna för att hjälpa henne till följd av branden i december 2019 - en brand som helt ödelade hennes vingård. Och namnet anspelar förstås på att Lismore kommer att resa sig ur askan igen precis som mytologins fågel Fenix. Druvorna är handplockade och har pressats som hela klasar. 70 procent av vinet vinifierades i Bottlery Keldder - en ekologisk egendom och jäste på tankar. 30 procent vinifierades hos kända Radford Dale och jäste på äldre ekfat. Slutresultatet är förstås ett vin av superkvalitet som allt hon rör vid och endast 9 000 flaskor har producerats. Ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

 

Jeff Carrel Les Darons 2019 - (1 flaska)

Ny årgång av en riktig Winefinder klassiker. Prestigefyllda vintidningen The Wine Advocat har sagt så här om Jeff Carrel: "Om vinet kommit från en mer prestigefylld region hade det kostat tre gånger mer!". Darons är regionens lokala slang för fäder, och namnet härleds till vinstockarnas ålder – de har över 40 år på nacken. Vinet är gjort på mestadels grenache (75%), som fått sällskap av en gnutta carignan och syrah från en vingård på hög höjd i Laure-Minervois. Vinet vinifieras utan svavel (lite tillsätts vid buteljering). Nya årgången är förstås ung men bjuder redan på de klassiska kryddiga smakerna av röda och mörka bär och mineral. Ett riktigt matvin!

 

Tenuta di Argiano Non Confunditur Rosso Toscana 2018 - (1 flaska)

Non Confunditur produceras av hyllade Tenuta di Argiano. Vinets namn betyder löst översatt "unik, omöjlig att förväxla". Detta motto stod på vapenskölden tillhörande den mäktiga Gaetani dAragona-familjen, som bodde i byn Argiano under medeltiden. Man åsyftade vikten av att skilja släktens ättlingar från annan adel, då en Gaetani dAragona var något alldeles extra. Detsamma gäller familjens vin.
Non Confunditur är Tenuta di Argiano instegsvin. Det är vad man brukar kalla för en  "Super-Tuscan", dvs ett vin som är gjort med hjälp av andra druvor än de som regionens lagar traditionellt tillåtit. I det här fallet handlar det om en blend på på 40% sangiovese (områdets traditionella druva), 30% cabernet, 20% merlot och 10% syrah. Druvorna kommer från rankor som är upp till 35 år gamla.Vinet fatlagras en kort tid på använda franska ekfat och traditionella stora slavonska bottis. Första årgången av detta vin var 2002. 

93 p "The ripe berries with delicate chocolate and hazelnut undertones are very attractive." (James Suckling om Tenuta di Argiano Non Confunditur Rosso Toscana 2018)

"The ripe berries with delicate chocolate and hazelnut undertones are very attractive, as are the dusty tannins and herbal, berry and light tobacco undertones at the finish. Just a little more time will make it all the better. Try after 2021."

 

Domaine Andre Brunel Le Petit Tracteur de Brunel - (1 flaska)

Alain Brunel driver toppegendomen Domaine les Cailloux i södra Rhône och det här är hans instegsvin som är gjort på druvor utanför regionen. En fräsch och smakrik sydfransos gjord på de klassiska druvorna grenache, cinsault och syrah.

 

Tedeschi Lucchine Valpolicella DOC Classico 2020 - (1 flaska)

Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar vid fotan av Pedemonte där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% Rondinella, 25% Corvina, 25% Corvinone, 10% Molinara, 10% Rossignola, Negrara, Dindarella. Druvorna skördades i början av oktober. Ett klassiskt italienskt "vardagsvin" som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Temalådan med några våra mest sålda viner - det vill säga vinerna som ni kunder gillar bäst. Det här är en blandning som som ger dig ett bra vin till varje tillfälle och är en fin introduktion till Winefinders sortiment. Lådan innehåller 6 olika viner i olika stilar; ett fräscht mousserande, ett vit smakrikt vin från en av Sydafrikas absolut bästa producenter och fyra personliga röda viner som gör att du lätt kan matcha alla typer av middagar. En låda för dig som vill ha utvalda viner som passar till det mesta!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du