Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Jorden Runt På 6 Viner

WinefindersJorden Runt På 6 Viner

I Jules Vernes klassiska verk så togsig Phileas Fogg och Passepartout som bekant ett varv runt vårt klot på 80 dagar. Nu har vi tagit fram ett alternativ i form av sex viner från sex producenter lokaliserad i varsin av de sex världsdelar som det produceras vin i. I denna låda hittar du ett vin från ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Catena Zapata, Catena Malbec High Mountain Vines 2019 - Argentina, Mendoza

Druvorna kommer från tre olika vingårdar som alla ligger på hög höjd: Lunlunta (920 möh), Gualtallary (1450 möh) samt El Cepillo (1090 möh). Vinmakarna Alejandro Vigil och Ernesto Bajda lät efter det att druvklassarna pressadats musten macerera i kall temperatur under 5 dagar. Därefter fick vinet spontanjäsa under ca 12 dagar där skalmaceration fick fortsätta i ytterligare ca tre veckor för att laka ur maximalt med färg och smak.

När vinet hade genomgått deta så pumpades det över till ekfat (en blandning nya och de som användes fr andra och tredje gången) som det fick ligga i under 12 månader

 


Domaine Lafage, Tessellae Old Vines 2018 - Frankrike, Languedoc-Roussillion

Ännu ett kanonvin från Domaine Lafage och Côtes du Roussillon. Tessellae Old Vines är till skillnad från Tessellae Carignan Vieilles Vignes gjort på en blandning av grenache, syrah och mourvèdre - men druvorna kommer även här från gamla stockar som växer i en svart skifferjord på 150 meters höjd. Dessutom har man med en liten del grenache gris i mixen. Vinet har lagrats i 12 månader på betongtankar och har buteljerats ofiltrerat för att behålla så mycket smak och struktur som möjligt.

 


Silver Heights Vineyards, Last Warrior Red Blend 2017 – Kina, Ningxia

The Last Warrior är Silver Heights hyllning till befolkningen i Ningxia och deras mod och uthållighet, därför har man valt ”Warrior” i namnet. 2017 är gjord på 80% cabernet sauvignon och 20% merlot. Druvor som är handplockade genomgår en kallmaceration innan temperaturreglerad jäsning och en långdragen försiktig press. Slutligen lagras vinet 12 månaders på 30% franska ekfat och 70% rostfria tankar innan buteljering.

 


Columbia Crest, Cabernet Sauvignon Grand Estates 2018 – USA, Columbia Valley

En av våra stora kundfavoriter! Druvorna till Grand Estates Cabernet Sauvignon (90 procent cabernet sauvignon, 5 % cabernet franc, 3 % syrah och 2 procent merlot) kommer till största delen från Horse Heaven Hills AVA och Wahluke Slope AVA öster om Cascade Mountain Range.

Bergen skyddar distrikten från nederbörd och området är därför ganska torrt. Tre fjärdedelar av druvorna krossades innan jäsningen och den sista fjärdedelen gick ner i jäskaren med hela bär/druvor. Därefter följde 6-10 dagars urlakning. Den malolaktiska jäsningen skedde delvis i ståltankar och delvis på ekfat. Vinet har lagrats i 16 månader på ekfat - varav en tredjedel var nya.

 


Hewitson, Lu Lu Sauvignon Blanc 2021 – Australien, Adelaide Hills

En av våra nya favoriter! Hewitson’s LuLu Sauvignon Blanc vingård är belägen på en av de högsta och svalaste sluttningarna i Adelaide Hills. Druvorna till vinet växer i en enskild vingård och är ett fint exempel av från vad som allmänt anses vara den främsta Sauvignon Blanc-regionen i Australien.

 


Lismore Estate Vineyards, Phoenix Chenin Blanc 2020 – Sydafrika, Western Cape

Samantha O´Keefe är en av Cape-provinsens mest talangfulla vinmakare. Nyligen invald i Cape Winemakers Guid och hennes viner räknas redan till de allra bästa i hela Sydafrika.

Phoenix är en unik Chenin Blanc där druvorna donerats till Samantha från en av Cape Winemaker Guild-medlemmarna för att hjälpa henne till följd av branden i december 2019 - en brand som helt ödelade hennes vingård. Och namnet anspelar förstås på att Lismore kommer att resa sig ur askan igen precis som mytologins fågel Fenix.

Druvorna är handplockade och har pressats som hela klasar. 70 procent av vinet vinifierades i Bottlery Keldder - en ekologisk egendom och jäste på tankar. 30 procent vinifierades hos kända Radford Dale och jäste på äldre ekfat. Slutresultatet är ett vin av superkvalitet som allt hon rör vid och endast 9 000 flaskor har producerats. Ett vin som både har textur och fräschör och det kommer packat med exotiska frukter.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du