Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Höstens Bästa Smaker
Våra kunder tycker

WinefindersHöstens Bästa Smaker

Höstens bästa smaker innehåller 6 olika viner som valda för att de ger väldigt mycket vin för pengarna. Här hittar du en fräsch Pinot Noir för de lättare kött- och de lite kraftigare fiskrätterna. En Barbera från Barolo som är som gjord för pasta och pizza eller hamburgare. En Rhônare och Schiopetto···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Carlo Revello & Figli Barbera d´Alba Superiore 2020 (1 flaska)

Carlo Revellos Barbera görs i den lite modernare skolan med mer betoning på mörka än röda bär och med ett fylligare uttryck med ett nyanserat inslag av ek. Årgång 2020 har gettt viner med en fantastisk fin frukt och bra balans. Druvorna kommer från vingårdar som planterades 1995 i byn Annunziata i La Morra. Skörden sker i oktober (lite senare än för Dolcetton) och druvorna jäser först tillsammans med skalen i så kallade rotofermentatorer (snurrande jäskar) för att sedan dras över på klassiska ståltankar där musten jäser klart. Vinet har sedan lagrats i ekfat fram till buteljeringen. Vinet gör sig bäst till lite smakrikare pasta-, risotto- eller kötträtter.

 

Schiopetto Rivarossa DOC Collio 2017 (1 flaska)


Historisk blend av vingårdens merlot och cabernet sauvignon, uppkallad efter läget Riva Rossa. Den karakteristiska jordmånen med lerjord passar dessa två blå druvsorter mycket väl. När druvorna skördats för hand, stjälkas de av och jäser separat. Maceration och vinifikation görs enligt druvans fenoliska mognad och följs av malolaktisk jäsning och lagring på ekfat under 14 månader. 


Amédée La Cedraie Rouge 2019 (1 flaska)


Druvorna till Amédée La Cedraie Rouge växer på en kritig jordmån. Denna cuvee består av 70% Grenache och 30% Syrah. Skörden skedde mellan slutet av september och mitten av oktober och druvorna genomgå en skalmaceration 7-15 dagar innan jäsning. Endast frirunnen druvjuice användes till vinet.


Scheid Family Wines Ryder Pinot Noir 2016 (1 flaska)


Mogen Pinot Noir från Ryder Estate som är en del av välrenommerade Scheid Family Estates i Monterey Central Coast. Ryder levererar alltid ett bra värde för pengarna och mottot är att hålla en hög kvalitet till ett förnuftigt pris. Montereybukten hjälper till att hålla nere temperaturen nattetid vilket ger en bra balans till de mycket varma dagarna. Vinet lagras 12 månader på en kobination av franska och amerikanska ekfat och passar till smakrika maträtter som grytor och grillat.

David Finlayson Chardonnay 2021 (1 flaska)


David Finlaysons chardonay är ett balanserat vin med mycket frukt i en härligt krämig stil. Vinet är tillverkat av druvor från fyra olika vingårdar. Alla druvor handplockas och fatjästes med den naturligt förekommande jästen. 30% av vinet genomgår malolaktisk jäsning för att ge en lite mer avrundad stil. Efter jäsning har vinet mognat tio månader på franska ekfat (10% nya fat).

Rares Terroires Sauvignon Blanc 2020 (1 flaska)


Rares Terroires Sauvignon Blanc NO4! 2017 är aromatisk, fruktig och frisk, druvtypisk syra. Sauvignon Blanc är den säkra vinnaren under solen och till lunchbordet, och denna klassiker från Pays dOc i sydvästra Frankrike är inget undantag! Rares Terroir är ett charmigt vin som passar utmärkt till ett glas på terrassen såväl som till lättare fiskrätter, krispiga sallader och en klassisk dansk smörgås. Vi rekommenderar servering vid 7-9 grader varje dag året runt.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du