Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders  Hej Seniors Röda Låda

Winefinders Hej Seniors Röda Låda

Speciellt framtagen av våra vinexperter för Hej Senior. Hej Seniors röda låda innehåller tre europeiska kvalitetsviner (2 flaskor av varje) med fokus toppkvalitet i förhållanade till priset. Här hittar du Cantina Osvaldo i Veneto som gör runda och smakrika viner med härlig personlighet. En perfekt l···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Cantina S.Osvaldo - Merlot DOC Venezia 2020 (2 flaskor)

Historien bakom San Osvaldo dateras tillbaka till 1930-talet då Baron Lajos Babos bestämde sig för att slå sig ner i östra hörnet av Veneto. Babos startade ett litet viner som han döpte efter regionens skyddshelgon, Loncon di Annons Veneto som sedan togs över av hans dotter Bibi. På 50-talet rönte man framgångar och när Bibi drog sig tillbaka på 80-talet såldes egendomen till Zoppas Group. Sedan 2004 ägs egendomen av familjen Serena vars mål är att hålla kopplingen till Baron Lajos Babos tydlig.
 

 
Bodegas Tarón - Tarón Tempranillo 2021 (2 flaskor)

Druvorna kommer från 30-år gamla vingårdar med ett skördeuttag på 6 500 kg. Tack vare noggranna kontroller av att druvorna mognar skördas när fenolhalten och den aromatiska potentialen är i toppögonblicket långt i zonen. 

Karaktäristisk tempranillo med fruktiga toner av körsbär och hallon samt en floral touch av viol.   Smaken bjuder på ett direkt fruktig anslag där dessa aromer samsa med en frisk och fräsch syra och en mjuk stramhet som ligger kvar i den livliga ftersmaken.

 

 

Chateau Pesquie - Edition 1912M Rouge 2020 (2 flaskor)

Namnet Edition 1912M är en hyllning till berget Mount Ventoux som tornar upp sig i området med sina 1912 meter som det sista stora berget i alpkedjan. I folkmun går berget under namnet ”Jätten från Provence”. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar kring bergets fot med en attityd om ungefär 300 meter över havet. Här är jordmånen lerig och kalkrik och mikroklimatet är bland de kallaste i södra Rhône med stora skillnader i temperatur mellan dag och natt.


Vinet består av 70% grenache och 30% syrah med små spår av cinsault och carignan. Druvorna avstjälkas och jäses i 15 dagar på rostfria ståltankar och betong. Vinet lagras inte på ekfat för att vidare behålla den fruktiga fräschören. Vinet är gott att njuta som det är eller till rustik mat såsom pizza, grillat, charkuterier, och rätter med fågel.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"Tre smakrika viner från tre klassiska vinländer."

"Tre smakrika viner från tre klassiska vinländer. Château Pésquié tillhör de allra bästa producenterna i södra Rhône och egendomens Edition 1912M är ett vin som i allt förkroppsligar det vi älskar med Rhône. Bodegas Taron i Rioja Alta gör energiska och fruktklingande viner på områdets klassiska druvor som Tempranillo och Cantina Osvaldos fina Merlot från norra Italien är som gjort för helgens biff med bea."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du