Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Matetic Vineyards Sauvignon Blanc EQ Coastal 2017

Vad tyckte du?

Matetic Vineyards Sauvignon Blanc EQ Coastal 2017

Ekologisk

Chile, Casablanca Valley, 750 ml, 13,5%

Ny årgång från biodynamiska kritikerfavoriten Matetic Vineyards: Lätt, fräscht och krispigt vin gjort på biodynamiskt odlade druvor från vingården Valle Hermoso som ligger 11 kilometer från Stilla Havet. Jordarna består mestadels av granit med lite varierande toppjord. Druvorna, 100 procent sauvigno ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Mycket aromatisk och ungdomlig doft med gröna toner av nässlor, krusbär, gräs, citron och passionsfrukt. Smaken är torr, mycket frisk med en stiltypisk aromatisk eftersmak.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
88+ p "Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt."

Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av krusbär, grapefrukt, färsk ananas, blommor och mineraler.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från biodynamiska kritikerfavoriten Matetic Vineyards: Lätt, fräscht och krispigt vin gjort på biodynamiskt odlade druvor från vingården Valle Hermoso som ligger 11 kilometer från Stilla Havet. Jordarna består mestadels av granit med lite varierande toppjord. Druvorna, 100 procent sauvignon blanc, odlas ekologiskt och biodynamiskt och skördades i slutet av mars. De kallmacererade i 6 timmar innan de pressades. Jäsningen skedde mestadels på temperaturreglerade tankar av rostfritt stål men en liten del av vinet har jäst på neutrala ekfat för att få en rundare textur och munkänsla. Vinet har lagrats med jästfällningen under 4 månader. EQ-serien står för "EQUILIBRIO" som är det spanska ljudet för balans.

Producenten

Matetic planterades 1999 av den då endast 30-årige Jorge Matetic, yngst i en boskapsuppfödarfamilj. Gården är belägen i det svala San Antonio nära Valparaiso vid Stilla Havet, en timmes bilresa från huvudstaden Santiago. Egendomen satsade redan från början på att producera vin i världsklass. Domänen var först i Chile med att plantera syrah i svala klimat och har tre år i rad fått Decanter Trophy, och de första årgångarna har kvalificerat sig till Wine Spectators Top 100. 

Egendomen har byggts upp efter biodynamiska principer och man är biodynamiskt och ekologiskt certifierade. Efter ett besök i maj 2010hyllade den franska biodynamiska pionjären Nicolas Joly från Coulee matetiks viner.

http://www.matetic.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du