Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wolf Blass Gold Label Chardonnay 2016

Vad tyckte du?

Wolf Blass Gold Label Chardonnay 2016

Australien, South Australia, 750 ml, 13,5%

Fyllig chardonnay från hyllade Wolf Blass toppserie Gold Label. Druvorna till detta vin kommer från utvalda gårdar i Adelaide Hills och det tydliga syftet är att välja ut och skapa det bästa från varje enskild region. Druvorna handplockades och pressades i hela klasar innan jäsningen i små ekfat. Vi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor och fruktig doft och smak med aromer av solmogna citroner, gula äpplen, ekfat och kryddor. Vinet har en medelfylligt kropp, hög och frisk syra och en fruktig eftersmak.  

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
91 p "Täthet, fin intensitet och bara ett riktigt bra vin."

"Jodå, den lagras helt och hållet på ekfat, franska sådana, men blott 15 procent är nya, resten är använda fat som ger mindre fatkryddighet ifrån sig. Och det märks omgående när vinet är i glaset för här styr frukten, en stram sådan från det svalare Adelaide Hills. Persikor och aprikos kikar fram istället för tropisk fruktsallad och eken ger bara ifrån sig hintar av dess medverkan. Mynta, lite lagerblad och grapefrukt kompletterar. Smaken är skönt ”chardonnayig” med stenfrukter, diskret fatkrydda och den där känslan av att smaka från sitt växtläge, det som druvan kanske är bäst på i hela världen. Faten finns men är just återhållsamma och så finns den svala känslan där, det är ju viss höjd på växtläget, och syran snörper ihop fint med grapebeska. Täthet, fin intensitet och bara ett riktigt bra vin. Det tjusiga med fördomar är att det accentuerar känslan av hur härligt det är att ha fel ibland. Motbevisas. Wolf Blass gör det definitivt med sin Gold Label som dessutom är jäst med såväl naturlig som med kultiverad jäst. Vem hade trott det om Australien och stor producent för ett decennium sedan?"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Fyllig chardonnay från hyllade Wolf Blass toppserie Gold Label. Druvorna till detta vin kommer från utvalda gårdar i Adelaide Hills och det tydliga syftet är att välja ut och skapa det bästa från varje enskild region. Druvorna handplockades och pressades i hela klasar innan jäsningen i små ekfat. Vinet lagrades därefter i 8 månader på äldre och nyare franska ekfat vilket bidrar till vinets fylliga karaktär. Passar utmärkt till fylligare fiskrätter.

Producenten

Wolf Blass Wines grundades 1966 och sedan dess vuxit från en blygsam liten gård till att bli en av världens mest framgångsrika och prisade vinerier. Vinerna exporteras idag till mer än 50 länder och producenten har blivit känd för att gå i bräschen för modern vinmakning. 

https://www.wolfblass.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du