Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Bin 2 Shiraz Mataro 2019

PenfoldsBin 2 Shiraz Mataro 2019

Australien, South Australia, 750 ml, 14,5%

Bin 2 lanserades första gången 1960 och har förutom en period på 70-talet då vitt vin hade en boom, funnits representerat i Penfolds portfölj. Den ursprungliga Bin 2 var en trots sin Rhône-blend en ‘Australian Burgundy’ – dvs. ett mjukt medelfylligt shirazvin. Numera är Bin 2 en blend av shiraz och ···

Styckvis

249 kr

/flaskaOrd. pris 299 kr
Låda (6 st)

1 494 kr

Ord. pris 1 794 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Shiraz, Mataro

Smaknotering

Doften bjuder på friska och fruktiga toner av mullbär, blåbär, tranbär och granatäpple samt kryddiga nyanser. Smaken är fyllig och generöst fruktig med toner av mörka och röda bär tillsammans med välintegrerade tanniner som i eftersmak visar upp nyanser av salmika och charkiturier.

Drickes
2022-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bin 2 lanserades första gången 1960 och har förutom en period på 70-talet då vitt vin hade en boom, funnits representerat i Penfolds portfölj. Den ursprungliga Bin 2 var en trots sin Rhône-blend en ‘Australian Burgundy’ – dvs. ett mjukt medelfylligt shirazvin. Numera är Bin 2 en blend av shiraz och mataro (även känd som monastrell eller mourvèdre), vilket fortfarande är relativt ovanligt i Australien.

Mataro är högt värderad av vinmakare för sin komplexitet och koncentration vilket gör den användbar i kombination med andra druvor.

Vinet är en multi-regional blend från fyra regioner i South Australia - McLaren Vale, Barossa Valley, Padthaway och Wrattonbully.

Vinet har fatlagrats under åtta månader på franska (10% nya) och amerikanska ekfat.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du