Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
By Farr Farrside Pinot Noir 2019

By FarrFarrside Pinot Noir 2019

Australien, Geelong, 750 ml, 13,5%

Ny årgång från legendariska By Farr! Denna cuvée kommer från vingårdsläget Farrside. Vingården planteras 2001 med pinot noir-klonerna 114, 115, 113, 667, 777 och MV6. Jordmånen består av mörk vulkanisk jord på en grund av av kalksten och man har alltid bedrivit ett ekologiskt jordbruk i vingården. D ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

En stor fruktdriven och elegant doft packad med aromer av mörka bär, björnbär, blåbär, jordgubbar, söta kryddor och välintegrerad ek. Kroppen är medelfyllig med silkeslena tanniner, ett pigg syra, stor komplexitet och en lång, kryddig eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från legendariska By Farr! Denna cuvée kommer från vingårdsläget Farrside. Vingården planteras 2001 med pinot noir-klonerna 114, 115, 113, 667, 777 och MV6. Jordmånen består av mörk vulkanisk jord på en grund av av kalksten och man har alltid bedrivit ett ekologiskt jordbruk i vingården. Den speciella terroiren gör att vinet alltid är By Farrs mest mörkfruktiga pinot, i en lite kraftfullare stil med tydlig inspiration från Pommard.

Producenten

Gary Farr är en av de största legenderna i på den australiska vinscenen. Han gjorde sig ett namn som vinmakare på Bannockburn i slutet av 1970-talet och det var särskilt deras eleganta Pinot Noir-viner som satte vingården på kartan. 

Garys stor passion för Pinot Noir drog honom till Bourgogne, där han arbetade i 13 år på Domaine Dujac. 1994 köpte han sig en egen liten egendom i det svala Geelong i Victoria. Först planterade han lite chardonnay, viognier och shiraz. Senare hittade han den perfekta terroiren för pinot noir. 

Samtliga växtplatser ligger på gamla flodbäddar och jordmånen är mycket rik på mineraler. Den första årgången var 1999 och sedan dess har By Farrs viner tillhört de mest eftertraktade vinerna i Australien - framförallt hos konsumenter med en förkärlek för finess och elegans. Garys son Nick är idag också delaktig i vingården och ansvarar för deras Farrside viner. Vingårdarna odlas ekologiskt. 

Wine Advocate om By Farr:

"These are very exciting wines that are well worth seeking out and should go from strength to strength as the vines continue to mature."

http://www.byfarr.com.au
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du