Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wynns Coonawarra Estate The Gables Cabernet Sauvignon 2018

Wynns Coonawarra Estate The Gables Cabernet Sauvignon 2018

Australien, Coonawarra, 750 ml, 13,5%

Nu säljer vi de sista flaskorna av Australiska favoriten Wynn’s The Gables! The Gables har varit en av Wynn’s signaturer under lång tid och är ett rättesnöre för australiska kvalitetsviner. Vinet kommer från små parceller med cabernet sauvignon i Coonawarra där de skördades sent på säsongen när mogn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Sammetslen och inbjudande med toner av svarta vinbär, cederträ, eukalyptus, lakrits, läder, björnbär, körsbär och varma kryddor. Vinet är komplext och fylligt men elegant med en fräsch syra, medelfylligt tanniner och en lång, fruktdriven eftersmak och stor typicitet. Klassisk Coonawarra med andra ord.

Drickes
2020-2028
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

Dina Viner
91 (++!) p "Ett ungt, friskt vin med ren, modern, aromatisk frukt"

Ett ungt, friskt vin med ren, modern, aromatisk frukt, söta bär, bra balans, bra syra och inslag av svarta vinbär, mörka plommon, kaffe, ceder, blyerts, mint, mineraler och fat. Drick 20-28.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu säljer vi de sista flaskorna av Australiska favoriten Wynn’s The Gables! The Gables har varit en av Wynn’s signaturer under lång tid och är ett rättesnöre för australiska kvalitetsviner. Vinet kommer från små parceller med cabernet sauvignon i Coonawarra där de skördades sent på säsongen när mognaden och syran var i optimal balans. Vinet fick därefter 16 månaders lagring på en mix an nya och använda franska barriquer, hogs, vats och ståltankar. The Gables kan sparas i upp till ett decennium och gör sig väl tillsammans med den grillade maten eller smakrika grytor.

Producenten

Wynn’s har vinregionen Coonawarras äldsta etablerade vingårdar och sticker ut med sin kvalitet i allt de gör. De första rankorna planterades redan 1891 av skotska pionjären John Riddoch. Hyllade vinmakaren, Sue Hodder, har gjort över 25 årgångar på egendomen och tillskriver en del av framgången till den speciella jordmånen: Terra Rossa. Vineriet ligger beläget på gamla kalkstensdyner som är även 600 000 år gamla, och den långsmala sträckan med Terra Rossa-jord är enbart 20 kilometer lång och är därefter en av landets mest eftersökta lägen. Jordmånen, tillsammans med det svala läget ger en optimal mognadsäsong för Wynn’s druvor.


https://www.wynns.com.au