Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Chacra Cincuenta y Cinco (1955) Pinot Noir 2017

Vad tyckte du?

Bodega Chacra Cincuenta y Cinco (1955) Pinot Noir 2017

Ekologisk

Argentina, Rio Negro, 750 ml, 14%

Cincuenta y Cinco har fått sitt namn efter det år som vingården planterades, 1955, i hjärtat av Patagonien. Området har blivit allt mer erkänt, och anses numera vara en av världens bästa platser för att odla pinot noir. Vinet är ett utmärkt exempel på detta, och karaktären kännetecknas av djup, inte ···

Detta vin lanseras 2019-11-18 10:00
Styckvis

449:-

/flaska
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Balanserat bäriga toner i doft och smak med aromer av röda körsbär, hallon, färska örter och läder. En pigg syra ackompanjerar finstilta tanniner och en hög komplexitet. Eftersmaken är lång och har ett kryddigt avslut. En stor nya världen-pinot!

Drickes
2020-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
97 p "This is truly unbelievable."

I nearly fell off my chair when I first put my nose in the glass of the 2017 Cincuenta y Cinco. I cannot remember such balance and elegance in a wine from Chacra before. It´s floral, mineral and super tasty, with an almost salty finish—refined and detailed like no other Pinot Noir from Argentina. It´s only 12.8% alcohol and retains very good acidity. Of course, it comes from a vineyard planted in 1955 ("cincuenta y cinco" means "fifty five" in Spanish) that is worked organically and biodynamically. It fermented with full clusters and indigenous yeasts in concrete vats and was left to infuse with the grapes´ aromas and flavors. Thirty percent of the wine was kept unoaked, while the rest matured in second and third use French barrels with the lees. This is truly unbelievable. Even Piero Incisa della Rocchetta doesn´t understand how they managed to get a wine with such low alcohol and high energy and freshness in a vintage like 2017.

James Suckling
97 p "Muscular and toned."

Dried strawberries, blueberries and hints of subtle mint. Full-bodied, tight and structured with steely tannins and bright, flavorful fruit. Muscular and toned. You eat the grapes and this is what you get. Transparent. Needs two to three years to soften. Try in 2021.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cincuenta y Cinco har fått sitt namn efter det år som vingården planterades, 1955, i hjärtat av Patagonien. Området har blivit allt mer erkänt, och anses numera vara en av världens bästa platser för att odla pinot noir. Vinet är ett utmärkt exempel på detta, och karaktären kännetecknas av djup, intensitet och elegans. Odlingen sker helt biodynamiskt och vinet lagrades i gamla franska ekfat.

Producenten

Bodega Chacra har på kort tid gått från intressant nykomling till hyllad producent av pinot noir i toppklass. Vingården grundades 2004 av Piero Incisa della Rocchetta i norra Patagonien. Piero är barnbarn till skaparen av Sassicaia och med tanke på det är det kanske inte så konstigt att även hans egna viner har en sådan kvalitet. 

Bodega Chacras två vingårdar "1932" och "1955" - som fått namn från året då stockarna i vingården planterades - anses idag smått legendariska.

Redan från början arbetade man ekologiskt (bidoynamiskt) i vingården och de senaste åren har man känt att man fått allt på plats. Nu lagras vinerna inte längre på ny ek utan man använder redan använda fat och cementtank för att ge vinerna en så burgundisk och ren fruktsmak som möjligt. 

http://www.bodegachacra.com/