Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Tupun Pinot Noir Reserva 2015

Vad tyckte du?

Bodega Tupun Pinot Noir Reserva 2015

Ekologisk

Argentina, Mendoza, 750 ml, 12,8%

Från sammanslutningen Barbarians och familjen Pelegrinas. Vinet består av 100% Pinot Noir som skördas för hand i vingården belägen på 1450 meters höjd över havet i Gualtallary, Tupungato. Druvorna jäsas med naturlig jäst och 80% av vinet lagras i 12 månader i franska ekfat. Resultatet är ett elegant ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vinet har en rubinröd färg. Doften är elegant floral med inslag av  röda skogsbär och björnbär, vanilj- och peppar. Smaken är fräsch och frisk, med en fin fruktighet och utpräglad mineralitet samt en lång, fräsch avslutning.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från sammanslutningen Barbarians och familjen Pelegrinas. Vinet består av 100% Pinot Noir som skördas för hand i vingården belägen på 1450 meters höjd över havet i Gualtallary, Tupungato. Druvorna jäsas med naturlig jäst och 80% av vinet lagras i 12 månader i franska ekfat. Resultatet är ett elegant och finessrikt vin som är väldigt långt ifrån de överextraherade fruktbomber som man ibland hittar i Nya Världen. Nej det här är pinot noir som den ska smaka!

Producenten

Familjen Pelegrina kom till Argentina från Spanien 1950. Väl där planterade de vingårdar i Tupungato-distriktet i Uco Valley. Idag arbetar hela familjen från första till tredje generationen på Bodega Tupun. Ägorna består av ca 300 hektar fördelade i flera delområden av Uco Valley (bl. a. i Tupungato, Gualtallary och Anchoris). De mesta av druvor säljer de vidare, men sedan 2005 tillverkar familjen även egna viner i samarbete med Michelini-bröderna och med Matias Michelini som vinmakare. Druvorna kommer från dalens nedre vingårdar och jäsas med naturlig vildjäst. Det har mynnat ut i en serie vackra och prisvärda viner under namnet Tupun.

 

Bodega Tupun ingår i Barbarians - En grupp av Argentinas mest revolutionära vinmakare. Gruppen består av oberoende små familjeägda "boutique" vingårdar specialiserade på kvalitetsviner från Uco Valley i Mendoza. Namnet Barbarians är inspirerat av det legendariska argentinska rugbylaget som grundades 1890. Var och en av familjerna har sin egen personlighet och stil, men gemensamt för dem alla är deras passion för hållbar och naturlig vinproduktion med respekt för miljön och samhället. Men samtidigt så är det inte rädda för att bryta normer och experimentera i både ute i vingården och källaren för att på bästa och renaste sätt visa det överflöd av spännande och varierade terroirer som Uco Valley har att erbjuda.

http://barbarians.wine/tupun-2/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du