Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Vina Cobos Malbec  2020

Vina CobosMalbec 2020

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14,5%

Legendariska Paul Hobbs är grundare och vinmakare på Viña Cobos och har arbetat sedan 1988 med att utforska de olika terroirerna i Mendoza, letat efter de mest framstående regionerna i Luján de Cuyo och Valle de Uco, för att producera viner som unikt uttrycker ursprunget. Detta är Vina Cobos prestig···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Malbec

Smaknotering

Djupt violettröd färg med svarta toner. Doften är komplex och kombinerar svart och blå frukt, kryddor, örter och grafit på ett fantastiskt sätt. Smaken är fyllig med toner av blå frukt och örter med fina tanniner i en sammetslen och lång finish. Man kan absolut förstå att det är ett av världens bästa viner.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
98p "Theres a pure ripeness and freshness to this malbec despite the hot growing season"

There’s a pure ripeness and freshness to this malbec despite the hot growing season. Blackberry, red licorice, and flowers. Lilac and lavender. White rose petal. Sage and mint. Full and very fine tannins. Salty undertones. Reserved and closed at the end. Linear line through it. Tannin tension gives this energy. 75% Chanares Estate and 25% Hobbs Estate. Give it four or five years to open.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vina Cobos tillhör, tillsammans med Catena, de bästa producenterna i Argentina. Cobos är ett samarbete mellan Marchiorifamiljen som äger vingårdarna, topproducenten Paul Hobbs från Kalifornien samt den franske oenologen Luis Barraud. Paul Hobbs är känd som lite av en pionjär inom vinproduktion i Kalifornien och Argentina. Han är dessutom en av de få producenter som belönats med 100p av Robert Parker. Vingården är på 52 ha och planterad med stockar med en ålder upp till 90 år gamla, primärt med Malbec, men också cabernet sauvignon, chardonnay och merlot.  Vinerna håller en jämn hög nivå och hyllas av internationella vinkritiker. Deras Cobos Volturno Marchiori Vineyard 2009 fick hela 98p av The Wine Advocate.

http://www.vinacobos.com/web/web/home.php?id=home
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du