Nytt i butiken - It is time to rock!

Nytt i butiken - It is time to rock!

Att Château d`Esclans gör fantastiska roséviner - ja det visste jag. Men varje gång jag provar viner från den hyllade egendomen i Provence slås jag över hur mycket power det kan finnas i ett rosévin. Att ett så ljust och lätt vin kan smaka så mycket!

Rock Angel, som är helt ny i butiken, buteljerades fram till årgång 2014 enbart som Chateau dEsclans men därefter bytte det namn till Rock Angel och fungerar nu som ett alter ego till Whispering Angel - vinet som hyllats av vinkritiker världen över. 

Rock Angel 2015 är gjort på en blandning av grenache och rolle (vermentino). Färgen har den fått genom en att man tagit till vara den fritt avrunna juicen och man har därefter bara gett druvorna en lätt pressning (ingen macerering eller längre urlakning alltså och därav den ljusa färgen). Vinet har sedan vinifierats på en blandning av rostfritt stål och så kallade demi muids (600-liters ekfat). 

Det här är rosé när den är som bäst. Ett vin som förenar en skaldjurssalt fräschör med smakrikedom och power. Här finns massor av röda bär, kryddor och mineral. Här finns sköna syror som ger precisionen och en lite rostad ton som ger djup. Drick som det är eller till grillade smårätter av både fisk, grönsaker och kött. 

"It started with a wisper - but now it is time to rock", säger producenten själv på etiketten. Och det är en passande slogan. 

Magnus Ericsson

Magnus Ericsson är en välmeriterad vinskribent med många år i branschen och medlem i Winefinders Wine Team. Magnus jobbade i många år som nyhetschef och vinskribent på Helsingborgs Dagblad och vinskribent för Mat & Vänner samt i bloggen Uppkorkat. Han har också suttit i styrelsen för Sveriges Vinskribenters Förening. Sedan februari 2015 är han Content Manager på Winefinder.

Tidigare inlägg

Vinskolan: Glöggens historia

Ingen jul utan glögg med russin och mandlar! Men vad är egentligen definitionen av glögg och hur kommer det sig att vi varje år häller upp över 7 miljoner flaskor årligen? Winefinders Chefssommelier Anna Rönngren har tagit reda på varför.

Anna Rönngren
Vinskolan: Lär dig att tyda en champagneetikett

Inför Internationella champagnedagen den 19 oktober 2018: Behöver man prova en champagne för att förstå hur den skall smaka? Winefinders chefssommelier, Anna Rönngren, har spenderat åtskilliga timmar i olika vinkällare och har lärt sig knepen. Här delar hon med sig av tricken för hur du hittar rätt champagne i bubbeldjungeln!

Anna Rönngren
Visa alla