Europamästaren laddar inför VM

Nu är det bara en och en halv månad kvar till sommelier-VM i Argentina och jag ligger i hårdträning. Jag försöker vakna tidigt, så jag har en halv timme innan min flickvän Line vaknar, till lite morgonyoga och meditation. Över huvud taget försöker jag jobba en hel del på min sinnesro. Känns som en otroligt viktig del av uppladdningen, speciellt när man knappt har tid till att svara på emails med mera. ;)

Sen en kall dusch och en ordentlig kopp kaffe och dags för lite teoriläsning. Jag har satt upp ett (i mina egna ord) väldigt bra datoriserat repetitionsprogram som ger mig någonstans mellan 150 och 250 flashcards att svara på. Detta tar oftast 30-45 minuter.

Oftast betyder det att jag gör det färdigt på tunnelbanan på väg till blindprovningar, i alla fall fyra dagar i veckan då jag har fasta sessioner med ett antal riktigt duktiga och hjälpsamma sommelierer som sätter upp blindprovningar och praktiska moment. Annars har jag flickvännen till hjälp hemma. Vi har fyllt halva kylskåpet med vinflaskor täckta så jag inte kan se vad som finns tillgängligt. Viner som hon sedan serverar mig blint.

Det har blivit en tur till Sverige i månaden under hösten och början av året, och coach Sören Polonius kommer till New York i mitten av mars för ett sista genrep. Det är dags att fokusera lite mer på de praktiska momenten nu - och lita på att de teoretiska kunskaperna och blindprovningnen håller hög nog klass till att gå till final.

Slutligen - låt mig passa på att rekommendera ett par fenomenala viner just nu. Du hittar dem här!

 Arvid Rosengren drillas av Sören Polonius på Esperanto inför VM. Foto: Sören Polonius

Arvid Rosengren

Arvid Rosengren är en av världens mest meriterade sommelierer och regerande världsmästare i sommellerie. Arvid har jobbat på toppkrogar i Skandinavien och har nyligen tagit steget till New York.

Tidigare inlägg

Vinjetten med Winefinders VD Magnus Ericsson

Vad dricker vi sommaren 2020 och vad är egentligen ett ”grillvin”. I säsongens sista Vinjetten snackar vi sommarrtrender med Winefinders vinnörd och VD Magnus Ericsson.

Vinjetten med Mästerkocktävlande Agnes Ros

Midsommarfirandet är förmodligen det svenskaste som finns. Den här veckan pratar Vinjetten mat och midsommar med Mästerkocktävlande bloggaren Agnes Ros. Vad är det viktigaste på buffén och vad har hon helst i glaset?

Magnus Ericsson
Vinjetten med Gastrovin-Kent Bertheau Hammarsten

Det är snart midsommar och vi pratar dryck till midsommarmaten med sommelierprofilen Kent Bertheau Hammarsten, även känd som Gastrovin. Så hur är det - funkar vin och nubbe ihop till midsommarbuffén?

Magnus Ericsson
Visa alla
Dela!