Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery Estate Pinot Noir 2020
Våra kunder tycker

Walter Hansel WineryEstate Pinot Noir 2020

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Huvuddelen av vinet kommer från Meadows Vineyard som till 100% består av Rochioli-kloner.   Till det har det tillsatts en liten del av lätt fatat vin som producerats av klonen Swan som vuxit i vingården West 12.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Doft bjuder på sedvanliga tomer av bigarråer och sensommarjordgubbar som samsas med nyanser av tobaksblad och en touch av charkuterier.   Smaken är kompakt där den för årgången framträdande syran tillsammans med fruktigheten även samsas med en behaglig tanninstruktur som i eftersmaken avslöjar en animaliskt nyans som kröns av fin miniralitet.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du