Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery Cahill Lane Pinot Noir 2020
Våra kunder tycker

Walter Hansel WineryCahill Lane Pinot Noir 2020

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Vinet är en blend på druvor från klonerna 114, 115 och Rochioli Pommard.   Dessa växer på en egna vingårdar som vardera är knappt en halv hektar. Rankorna planterades 1989 och befinner sig just nu på sin topp när det gäller att producera högkvalitative druvor.   Rochioli Pommard och klon 115 bid ···

Styckvis

629 kr

/flaska
Låda (12 st)

7 548 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Koncentrerad doft och smak som bjuder på toner av röda körsbär som samsas med färska örter, tobak och en fint rökig nyans.   I smaken framträder en för årgågnen karaktäristisk syra och fina tanniner som i eftersmaken långsamt övergår till en fin mineralton.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är en blend på druvor från klonerna 114, 115 och Rochioli Pommard.

 

Dessa växer på en egna vingårdar som vardera är knappt en halv hektar. Rankorna planterades 1989 och befinner sig just nu på sin topp när det gäller att producera högkvalitative druvor.

 

Rochioli Pommard och klon 115 bidrar med röda bär och körsbärstonern medans klon 114 tillför en dimension äv öritiga blommor som ger Cahill Lane en karaktär av gamla världen.

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du