Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fine Wines Wildenstam Lyfter Oregon Igen

Fine WinesWildenstam Lyfter Oregon Igen

USA, Oregon, 750 ml, 13%

Så här beskriver Philip själv lådan som han har tagit fram: "Första gången jag besökte Oregon hade vi planerat på tok för få dagar där. Vi visste liksom inte vad vi skulle förvänta oss, och resan bar vidare mot välbekanta Kalifornien. Men naturen! Människorna! Portland! Maten! Vinet! Vi kom tillbak ···

Låda (6 st)

2 610 kr

Smaknotering

Cristom Vineyards - Eola-Amity Hills Chardonnay 2019

Cristom har producerat Chardonnay sedan vi grundades för 30 år sedan. Vi tror att Chardonnay från den distinkta Eola-Amity Hills AVA i Oregon är bland de mest inspirerande vinerna i världen. Kombinationen av konsekvent solljus och svala vindar från Stilla havet som flödar genom vingårdssluttningarna, vilka sänker temperaturen dramatiskt vilket gör att druvorna kan behålla sin syra.

Druvorna kommer dels från ”Paul Gerrie Vineyard”, Cristoms högst belägna vingård (800 m.ö.h.). Förutsättningarna här definieras av hårda vindar och vulkanisk jord, vilket ger vinets strukturella skelett med en markerad syra och fenoler. Resterade druvor hämtas från ”Seven Springs” och ”Von Oehson Vineyards” vars karaktär fyller ut vinets kropp med generös frukt, vikt och längd.

 

Vinmakare och vingårdschef Daniel Estrin förklarar att Cristoms tänkta Chardonnay-stil är som att "åka på knivseggen mellan spänning och generositet.

Här visas det form av en koncentrerad och fruktig doft men toner av ananas, päron, citron- och mandarinskal med en nyans av kamomill.

Smakens fruktiga karaktär lyfts fram av en pigg syra som tillsammans lägger grunden för den långa eftersmaken där det framträder en läcker sälta.

 

 

Maison Noir - OPP Pinot Noir 2020

Maison Noir drivs som en négociant, där André Hueston Mack köper druvor från små vinodlare i Oregon. Mouton Noir är ett livsstilsprojekt inspirerat av skateboard, punk och hiphop, vilket tydligt ses i vinernas namn och etiketter.

 

O.P.P. består av 100% Pinot Noir och druvorna växer i vingårdar i Willamette Valley. Vinerna är unika och distinkta garageviner, ursprungligen skapade för några av New Yorks bästa restauranger för vilka Mack var sommelier men nu blir det mer och mer tillgänglig världen över.

 

Ung och fruktig doft med toner av röda bär, körsbär, violer, örter och kryddor. Vinet är en förtjusande kombination av seriositet och lättsamhet i en elegant förpackning. Balanserad, nyanserad med röd frukt och ekfatstoner. Lång avslutning.

 

 

Maison Noir - Bottoms Up 2020

Ytterligare ett vin från Maison Noir och denna gång i form av denna vita läckerhet är till övervägande del Riesling med lika delar Muller Thurgau, Pinot Blanc och Gewurztraminer som spelar in med karaktärsstödjande biroller.

 

Packat med solmogna persikor, aromatisk citrus som bjuder på ett läckert samspel med den pigga syra vilket rundas av med en fin kyss av sötma.

 

 

 

Division Winemaking Co. - Gamine Mae’s Vineyard Syrah 2016

”Gamine Wines” är vinmakaren Kate Morris personliga vinprojekt, vilket har mottagits så väl att det ”tvingat” henne att fortsätta göra de viner som är influerade av de regioner, stilar och sorter som hennes mamma, Sylviane älskar och dricker! (Tänk Champagne ner till Rhône!)

 

Kate samarbetar med odlaren Herb Quady på hennes Maes Vineyard Syrah. Herb växte upp i familjen till den berömda Quady Winery i Kaliforniens Central Valley, och blev senare vingårdschef för Randall Grahams Bonny Doon vinimperium, innan han kom norrut till södra Oregon med sikte på att tillämpa ekologiska jordbrukstekniker i en region med mestadels oupptäckt vingårdspotential. Hans Maes Vineyard-block sluttar sydost in i Applegate Valley i vad som bara kan sägas vara en av de vackraste platserna i hela delstaten. Jordmånen består av ett lager av lera och marint sediment ligger ovanpå en stor granitplatta, vilket gör detta till en verkligt distinkt plats att arbeta med.

 

Vinet flörtar tydligt med Rhône med sina saftig- och fruktighet av blåbär, mullbär och mörka plommon med aromer av nymalen svartpeppar och en salt baconfetma.

 

 

 

Carson-Phillips - Dundee Hills Pinot Noir 2017

Carson Phillips ”Estate-vingård” ligger undangömd bland granarna i Dundee Hills. Vinrankorna här planterades år 2000 på en idealisk 40 hektar stor gård med ett tjock lager vulkanisk jord som jordmån. Druvorna odlas med största noggrannhet, med hållbara och ekologiska metoder utan bevattning.

 

”Maresh Vineyard” är den femte äldsta vingården i Oregon efter att ha planterats med början 1970. Idag är Maresh Vineyard en referenspunkt för Oregon Pinot Noir från Dundee Hills.

 

I denna Pinot Noir kombineras druvor från ovan nämnda vingårdar vilket skapar en autentisk känsla av Dundee Hills med karaktäristiska bäriga inslag av jordgubbar, körsbär och hallon med en nyans av sandelträ.

 

 

Adelsheim Vineyard - Staking Claim" Chardonnay 2018

Staking Claim Chardonnay för tankarna till Meursault med sin generösa doft av solmogen citron, apelsinskal, honung och rostat bröd tillsammans med nötiga och kryddiga nyanser av lättrostade hasselnötter och kardemumma.

Allt som hittas i doften återfinns i den silkeslena smaken som i sin förlängning även bjuder på blommor, brioche och mineral. Adelsheim gör grymt fin Chardonnay i en stil som ligger mitt emellan Bourgogne och Kalifornien, elegans och kraft i samma paket. Druvorna kommer från egna odlingar i Chehalem Mountains.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Så här beskriver Philip själv lådan som han har tagit fram:

"Första gången jag besökte Oregon hade vi planerat på tok för få dagar där. Vi visste liksom inte vad vi skulle förvänta oss, och resan bar vidare mot välbekanta Kalifornien. Men naturen! Människorna! Portland! Maten! Vinet! Vi kom tillbaka så snart vi kunde, och numera mäts tiden spenderad där inte längre i dagar utan månader. Oregon är mitt hjärtas plats på jorden.

I den här lådan hittar du vin från producenter jag antingen besökt eller druckit på restaurang. Är särskilt glad över att Fine Wines Sweden kunde erbjuda lite ålder på de flesta vinerna, till exempel en pinot noir från toppåret 2017 och en syrah från 2016! Redo att drickas nu, men kan också sparas för extra utdelning i framtiden.

Bottoms Up och OPP ploppar du när vardagen känns lite väl grå. Till de två chardonnayerna serverar du vit fisk med smörsås och en generös klick kaviar – och förslagsvis öppnar du båda samtidigt och jämför dem mot varandra.

Skål!"

Producenten

Fine Wines är en högkvalitativ vinproducent som grundades av en grupp passionerade vinexperter med målet att producera några av de finaste vinerna i världen. Företaget har sitt huvudkontor i en vacker vingård i hjärtat av Frankrike, där vinodling har en lång och rik tradition.

Fine Wines är kända för sina innovativa tekniker och metoder som kombineras med traditionella vingårdsprinciper för att skapa viner som har en unik karaktär och smakprofil. Företaget använder enbart de bästa druvorna från sina egna vingårdar och arbetar endast med de mest erfarna odlarna för att säkerställa kvaliteten.

Fine Wines erbjuder ett brett utbud av viner som passar alla tillfällen, från lätta och fruktiga vita viner till fylliga och kraftfulla röda viner. Företaget producerar också mousserande viner och dessertviner av högsta kvalitet.

Fine Wines har fått utmärkelser för sina viner från många av världens mest prestigefyllda vinbedömnings- och tävlingsorganisationer. Företaget är stolta över sin ständiga strävan efter att förbättra sina viner och upprätthålla sin position som en av världens ledande vinproducenter.

Fine Wines strävar efter att inte bara producera de finaste vinerna, utan också att upprätthålla en hög nivå av hållbarhet och socialt ansvarstagande. Företaget är dedikerat till att använda miljövänliga metoder för att minska sin påverkan på miljön och stödja lokala samhällen.

Sammanfattningsvis är Fine Wines en högkvalitativ vinproducent med en lång tradition av att skapa utsökta viner som har vunnit beröm från vinkännare över hela världen. Företaget är stolt över sin passion för vinproduktion och sitt engagemang för hållbarhet och socialt ansvarstagande.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du