Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Böen Tri-County Chardonnay 2019
Våra kunder tycker

BöenTri-County Chardonnay 2019

USA, Kalifornien, 750 ml, 14%

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Detta vin har fått sin karaktär ifrån de varierande vinodlingsregionerna, allmänt ansedda som kalla klimat längs Kaliforniens kust. Denna kuststräcka är geografiskt varierad ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften är generöst välkomnande med tydlig karaktär av gula äpplen, blommor, smör, citrus och hint av svartavinbärsblad. Smaken är varm och rik med toner av solmogen aprikos, citrontårta, vanilj och en hint av ekfaten i avslutningen.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bakom detta vin står Joe Wagner, som är femte generationens vinmakare och son till Chuck Wagner - vinmakare på hyllade Caymus. Detta vin har fått sin karaktär ifrån de varierande vinodlingsregionerna, allmänt ansedda som kalla klimat längs Kaliforniens kust. Denna kuststräcka är geografiskt varierad att de olika jordtyperna, subklimaten och höjderna ger druvor med tydliga skillnader i karaktär och stil. För att skapa Böen Tri-Appellation Chardonnay har man blandat druvor från de olika regionerna för att skapa ett vin som är rikt på smak och med en tydlig mineralitet.

Producenten

Namnet BÖEN kan översättas till ”farmen” och valdes av vinmakaren Joseph Wagner som en påminnelse om att vinet han skapar är sammankopplat med marken det kommer från och att han i slutänden är en jordbrukare. Som femte generationens vinmakare hittade Joe i vinmarkerna innan han var gammal nog att ens smaka. Vid 19 års ålder hade han bestämt sig för att föra familjetraditionen vidare när han tog jobb, sida vid sida, med sin far på Caymus Vineyards. År 2001 skapade han Belle Glos med fokus på vingårdsbetecknad pinot noir från Kaliforniens bästa kustlägen. På senare år har han släppt viner under det nya varumärket Copper Cane Wines & Provisions - det är en del i hans stora passion att hitta nya vingårdslägen och vidareutveckla vinindustrin med olika experiment. Ett sådant projekt är BÖEN som är ett uttryck för terroiren i Russian River Valley med hans egen personliga prägel.


https://boenwines.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du